Teknoloji

Facebook Messenger Photo Magic ile fotoğraf paylaşımını kolaylaştırıyor

Facebook Messenger Photo Magic

Facebook Messenger, 2015’e yeni özelliklerle veda ediyor. Söz konusu yeni özellikler arasında ilk dikkat çeken ise Photo Magic oluyor. Yüz tanıma özelliğinden faydalanan Photo Magic, böylelikle fotoğraf paylaşım sürecini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Dağıtımı başlayan Photo Magic’ten faydalanmak için özelliğe fotoğraflara erişim izni vermek gerekiyor. Bu iznin verilmesinin ardından fotoğraflar Facebook Messenger üzerinden tespit edilenlere gönderiliyor.

Bir kutlamanın, eğlencenin veya tatilin ardından arkadaşlarına fotoğraf göndermeyi unutanlar için Photo Magic’in fazlasıyla işlevsel olacağı söylenebilir. Photo Magic’in önerilerinden sıkılanlar veya Facebook’un fotoğraflarını sürekli olarak analiz etmesini istemeyenler ise özelliği devre dışı bırakabiliyor.

Facebook Messenger

Facebook Messenger’daki tek yenilik Photo Magic değil

Facebook Messenger’daki yenilikler sadece Photo Magic ile sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde mesajlaşma servisine daha kişisel bir görünüm kazandırabiliyor. Her sohbet için ayrı bir konuşma balonu rengi belirlenebilmesi, arkadaşlara takma isim verilebilmesi ve konuşma için sabit bir emoji seçilebilmesi, sunulan kişiselleştirme özellikleri arasında yer alıyor. Yapılan değişiklikleri hem bire bir sohbetlerde hem de grup mesajlarında tüm katılımcılar görebiliyor. Yani kişiselleştirme özelliğinin etkisi sadece sohbetin bir tarafında olmuyor.

Facebook Messenger

Facebook Messenger kışın gelişini de özel numaralarla kutluyor. Android uygulamasında “sohbet kafaları” ekranda gözüktüğünde bu kafaların içinden karların veya konfetilerin düştüğü bir animasyon gösteriliyor. Kar, Noel Baba veya Noel ile ilgili bir çıkartma gönderildiği zaman da bu kar efektini görmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER