Manşetler

Windows için Facebook Messenger resmileşti, Mac versiyonu yolda

Facebook Messenger’ın Windows’a özel sürümü geçtiğimiz aralık ayında ortaya çıkmıştı. Ancak o zamanki versiyon Facebook’un belirttiğine göre bir test niteliği taşıyormuş. Resmi uygulama Facebook’un sitesi üzerinden resmen dağıtıma sunuldu. Henüz bir indir butonu görmemiş olabilirsiniz, ancak önümüzdeki haftalarda Facebook’a girdiğinizde haber kaynağı sayfasının tepesinde bir bildirim göreceksiniz.

Aslına bakarsanız, geçen aralıkta kendini gösteren uygulamaya göre çok fazla değişen bir şey yok. Chrome tarzı sohbet sekmeleri, mobil siteden ödünç alınmış navigasyon butonları, açılır bildirimler ve normalde Facebook ana sayfasında sağda gördüğümüz anlık haber kutucuğu varlığını korumaya devam ediyor. Zaten Facebook da geçtiğimiz aralıkta uygulamanın sızmasına neden olan Messenger yardım sayfasında kullandığı ekran görüntülerini kullanıyor.

Uygulamada Skype üzerinden sunulan video sohbet ve grup sohbet özellikleri bulunmuyor. Bu durum Skype’ın uygulamasını bir adım daha önde tutarken, Facebook Messenger Windows uygulamasını iOS, BlackBerry, Android ve Windows Phone’dakilerle aynı çizgide hizalıyor. Facebook Messenger Windows uygulamasını ilginç kılan şey bildirimlere ve anlık gelişmelere her an ulaşmak. Bu arada uygulamayı ekranın sağ kenarına sabitlemek ve sürekli açık kalmasını sağlamak da mümkün kılınmış, bu durum bilgisayar açıkken her an Facebook’a bağlı kalmanızı sağlayacaktır.

Facebook Messenger’ın Mac uygulaması da yoldaymış. Son bir not olarak bunu da belirtmeden geçmeyelim. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Windows için Facebook Messenger uygulamasını indirebilirsiniz.

İlgili – Facebook Messenger

İLGİLİ HABERLER