Manşetler

Facebook Messenger Windows 10 uygulamasına sesli ve video arama eklendi

facebook messenger

facebook messengerFacebook Messenger uygulamasının Windows 10 versiyonuna sesli ve video arama özellikleri eklendi. Bu yılın başlarında çıkan Windows 10 Messenger uygulaması en sonunda kullanıcıların merakla beklediği özellikleri kazanmış oldu. Facebook adına konuşan bir yetkili, şirketin söz konusu özellikleri geçen haftadan itibaren sunmaya başladığını doğruladı.

Messenger’ın Android ve iOS versiyonunda olduğu gibi, Windows 10 uygulamasında da ekranın sağ üst köşesinde telefon ikonu bir sohbet sırasında görünüyor. Diğer kişiler çevrimiçi oldukları zaman bu telefon ikonu yeşil renkte yanıyor. Böylelikle onlara hemen ulaşabileceğinizi biliyorsunuz.

Bir çağrı başlattığınızda, uygulama size telefon görüşmelerinin Wi-Fi veya hücresel veri üzerinden gerçekleştirildiğini hatırlatıyor. Bu biraz garip gelebilir, ne de olsa Windows 10 cihazlarının çoğu Wi-Fi üzerinden işliyor. Ancak Facebook, SIM kartlı bilgisayarları ve Windows tabletleri düşünerek böyle bir uyarıyı da eklemeyi tercih etmiş olmalı.

Her ne olursa olsun, Windows kullancıları en sonunda kararlı bir Messenger uygulamasına kavuşmuş oldu. Şimdiye kadar Messenger’ı hakkıyla kullanmak için internet tarayıcı üzerinden Messenger.com veya Facebook.com’a girmek, buradan sesli veya görüntülü görüşmeleri başlatmak gerekiyordu. Şimdi kullanıcıların bir internet tarayıcısı açma ve buradan yeni bir sekmeye gidip çağrı başlatması gerekmeyecek.

Facebook için VoIP görüşmeleri genel olarak çok önemli ve Messenger için de ayrı bir önemi bulunuyor. Facebook, geçen temmuz ayında tüm VoIP görüşmelerinin yüzde 10’unun Messenger üzerinden gerçekleştiğini söylemişti. Geçen ay ise, 1 milyarın üstünde aktif Messenger kullanıcısının bulunduğunu ve bunların 300 milyondan fazlasının da sesli veya video görüşmeler yaptığını belirtmişti. Bu arada Facebook’un sahibi olduğu bir başka iletişim uygulaması olan WhatsApp da, haziran ayında açıklanan rakamlara göre günde 100 milyondan fazla telefon görüşmesine ev sahipliği yapıyordu. Anlayacağınız, bu tür servisleri tüm önemli platformlara yaymak fazlasıyla mantıklı görünüyor.

Facebook Messenger Windows 10 bazı özellikleri hâlâ içermiyor

Messenger Android ve iOS versiyonlarından farklı olarak, Windows masaüstü uygulaması bir anımsatıcı kurma veya bir çağrı geldiğinde arayan kişiye mesaj gönderme gibi özellikleri içermiyor. Ancak gelen bir çağrı olduğunda masaüstü bildirimi alıyorsunuz. Eğer karşı taraf sizin aramanıza cevap vermiyorsa, diğer platformlarda olduğu gibi sesli mesaj bırakabiliyorsunuz.

 

 

Görüşmeye başladığınızda, hangi kamerayı kullanacağınızı seçebilirsiniz. Tabii ki, sesinizi kapatmak, videoyu başlatmak veya çağrıyı sonlandırmak için de düğmeler bulunuyor. Ayrıca birtakım yeşil çubuklarla ağ bağlantısını simgeleyen bir grafik de bulunuyor.

Facebook Messenger’ın iOS ve Android uygulamaları gibi, Windows 10 uygulaması da her bir çağrı sonrası onun kalitesini puanlamanızı istiyor. Bu isteği geri çevirebilirsiniz. Ancak görüşme kalitesini epey düşük olarak belirtirseniz, Facebook soruna nelerin yol açmış olabileceğine dair ihtimalleri içeren bir liste de gösteriyor.

Sesli grup sohbetleri de çalışıyor, ancak grup video görüşmeleri için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Bu arada Facebook sözcüsü Windows Phone uygulamasının sesli ve video görüşme desteği sunmadığını da hatırlatıyor.

İLGİLİ HABERLER