Teknoloji

Facebook Messenger’ın video sohbet özelliği küresel dağıtıma çıktı

Facebook, Messenger için geliştirdiği video arama özelliğinin duyurusunu geçtiğimiz ayın sonlarında yapmıştı. Sosyal paylaşım sitesi, aradan bir ay bile geçmeden özelliğin küresel dağıtımının başladığını açıkladı.

Facebook’un video kalitesini geliştirmek adına özelliği birkaç ülkeye hâlâ ulaştırmadığı belirtilirken, durumun yerel mobil operatörlerinin sunduğu bağlantı hızıyla ilgili olduğunun altı çizildi. İlk etapta 18 ülkede kullanıma sunulan video sohbet özelliğine Facebook Messenger’ın iOS ve Android uygulamaları üzerinden erişilebiliyor.

Facebook, son zamanlarda Messenger’a özel bir ilgi gösteriyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı 600 milyonun üstünde olan Messenger’ı önemli bir destek platformu olarak konumlayan Facebook, video sohbet özelliği sayesinde Messenger’ın kullanıcı sayısını ve etkileşim oranını yukarıya çekmeyi hedefliyor. Messenger’ı bir platforma dönüştürme gibi büyük bir hedef doğrultusunda hareket eden Facebook, kısa bir süre önce Messenger’ın içine uygulama yerleştirilmesine de izin vermişti.

İLGİLİ HABERLER