Manşetler

Facebook Messenger uygulamasına video sohbet özelliği ve iPad versiyonu yolda

Facebook’un iPhone’a özel mesajlaşma uygulaması, 9to5Mac’in haberine göre, çok yakında video sohbet yetenekleri kazanacak. Bu sayede tıpkı web sitesine erişenler gibi iPod touch ve iPhone kullanıcıları da Skype tarafından desteklenen video sohbet desteğinden yararlanabilecek. Üstelik Facebook Messenger iOS uygulaması böylelikle video görüşme servisini kazanan ilk Facebook uygulaması olacak.

Video sohbet için uygun durumda olan kişilerin adlarının yanında mavi renkli bir ok işareti bulunacak. Servisi test etme fırsatı bulan 9to5Mac’in belirttiğine göre video görüşmesi çoğu zaman düzgün ve herhangi bir kesinti olmadan gerçekleştirilmiş. Messenger uygulamasının iPhone / iPod touch versiyonuna görüntülü görüşme yeteneğinin kazandırılmasının yanı sıra bu uygulamanın iPad versiyonu için de hazırlıklar yapılıyormuş. 9to5Mac’in belirttiğine göre iPad uygulaması iPhone versiyonunun daha büyük ekrana uygun bir versiyonu niteliğini taşıyormuş.

9to5Mac’in kaynağı, uygulamaların şu anda Facebook’un dahili sunucularında test edildiğini ve Android uygulaması güncellenmeden önce iOS güncellemelerinin çıkacağını iddia ediyor. iPad’e özel Messenger uygulaması için de çalışmalar düzgün bir şekilde ilerliyor gibi görünüyor. Bu arada Facebook’un eninde sonunda Messenger uygulamasını evrensel hâle getireceği, yani tek bir uygulamanın herhangi bir iOS cihazında ona uygun opsiyonda çalışacağı söyleniyor. Bu arada iPad versiyonunda görüntülü görüşme desteğinin olup olmayacağı konusunda henüz net bir bilgi yok.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER