Teknoloji

Facebook Messenger’ın ilk ücretli çıkartma paketi ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-messenger-ucretli-cikartma-161115

İki yıldan uzun bir bekleme süresinin ardından Facebook, ücretli çıkartmalarını Messenger servisinin mobil uygulamasında gün yüzüne çıkarmaya başladı. Ücretli çıkartamaların kullanıma sunulması, Facebook’un mesajlaşma aracından para kazanmaya hazır olduğunu gösteriyor.

Ücretli çıkartma paketine erişim için sadece Facebook Messenger uygulamasının varlığı yeterli olmuyor. PicoCandy’nin iOS ve Android uygulamalarını kullananlar; çıkartma paketlerini satın alabilecek, yeni paketler için kredi yükleyebilecek ve arkadaşlarına çıkartma paketi gönderebilecek.

Facebook Messenger çıkartmalarını mevcut haliyle kullanmak, biraz zahmetli. Ancak PicoCandy CEO’su Geraldine Young, bunun henüz ilk versiyon olduğunu ve şirketin çıkartma mağazasını yerelleştirilmiş içeriklerle Facebook Messenger’a entegre edileceğini belirtti.

facebook-messenger-ucretli-cikartma-161115-2

Halihazırda kullanıcıların satın alabileceği dokuz Facebook Messenger çıkartma paketi bulunuyor. Bu paketlere ücretsiz çıkartmalar ve McDonald’s için hazırlanan özel çıkartmalar eşlik ediyor.

Facebook daha öncesinde LEGO ve Çılgın Hırsız filmi için markalı çıkartmalar yayınlamıştı. Ancak bu teklifler, sosyal paylaşım sitesine para kazandırmamıştı. Fakat ücretli çıkartmaların şirkete kayda değer bir gelir getirmesi muhtemel gözüküyor.

Asya kıtasının popüler mesajlaşma servislerinden Line, 2013’te 230 milyon kullanıcısına çıkartma satarak ayda 10 milyon dolar kazanmıştı. O günden bu yana Line’ın kullanıcı büyümesi yavaşlasa da, kullanıcı başına elde edilen ortalama gelir artmış durumda.

Facebook’un 1.5 milyar, Facebook Messenger’ın ise 700 milyon civarında kullanıcısı olduğu göz önüne alınınca ücretli çıkartmaların sosyal paylaşım sitesi için taşıdığı potansiyel daha iyi anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER