Eğlence

Facebook Messenger’da artık Tetris de oynanabiliyor

facebook messenger tetrisTetris tüm zamanların en popüler ve en çok oynanan oyunları arasında bulunuyor. Farklı mecralarda oyunu oynamak mümkün olsa da, listeye eklenen son platform oyuna erişmeyi iyiden iyiye kolaylaştıracak gibi görünüyor. Facebook Messenger Tetris oynanabilen platformlar arasına katıldı.

Facebook Messenger’ın Instant Games platformuna eklenen Tetris, aşina olunan klasik versiyonuyla hemen hemen aynı biçimde oynanıyor. Oyuncular yine düşen blokları bir hat şeklinde dizerek mümkün olan en yüksek puana ulaşmaya çalışıyor.

Ancak Facebook Messenger kullanıcılarına sunulan versiyonda bazı modern unsurların varlığı dikkat çekiyor. Günlük görevler, çevrimiçi liderlik tabloları ve grup hâlinde oyun gibi özellikler, Tetris’in Messenger uygulamasında yer alıyor. Eşzamansız çok oyunculu modda ise oyuncular arkadaşlarıyla kozlarını aynı anda oynama gereksinimi olmadan paylaşabiliyor.

Facebook Messenger üzerinde Tetris oynamak için bu bağlantıya tıklamak veya sohbet ekranında “+” ikonuna dokunduktan sonra Tetris seçeneğini bulmak yeterli oluyor. Oyunu oynamak için bir indirme işlemi gerekmiyor. Ancak oyunun henüz dünya geneline açılmadığını belirtmekte fayda var.

Facebook Messenger Tetris buluşması mantıklı bir eşleşme gibi görünüyor

İlk olarak 1984’te yayınlanan Tetris, pek çok farklı cihazda ve farklı işletim sisteminde farklı versiyonlarıyla boy gösterdi. Facebook Messenger da yaklaşık 1.3 milyar kişi tarafından kullanılıyor. İki tarafın da popüler olması nedeniyle Facebook Messenger Tetris buluşmasına çok da şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER