Eğlence

Facebook Messenger ile Spotify listelerini ve şarkılarını kolaylıkla paylaşın

facebook messenger spotify

Facebook ve Spotify müzik paylaşımını daha kolay hâle getirmek için çalışıyor. Facebook Messenger içinde bir entegrasyonu hayata geçiren ikili Spotify’a kolayca geçiş yapıp bir şarkı veya çalma listesi seçmeyi ve daha sonra bunu bir arkadaşa göndermeyi sağlıyor.

Söz konusu paylaşım imkanından yararlanmak için sohbet ekranına girmeniz, daha sonra paylaşım araçları içinde daha fazlasını görmenizi sağlayan menü ikonuna tıklatmanız gerekiyor. Messenger Android uygulamasında bunu denediğimizde Spotify’ı seçenekler arasında en başta gördük, ancak iOS uygulaması için aynı durum söz konusu değildi.

Facebook Messenger Spotify paylaşımında, Spotify seçeneğine tıklattıktan sonra bu uygulama açılıyor ve istediğiniz çalma listesini ve şarkıyı seçmenize izin veriliyor. Seçtiğiniz içerik Facebook Messenger içindeki sohbet oturumunda bir baloncuk içinde paylaşılıyor.

Karşı taraf bu paylaşımı bir fotoğraf gibi görüyor. Paylaşımda büyük bir albüm kapağı resmi ve altında da Aç şeklinde bir bağlantı var. Eğer dikkatli bakmazsa, gönderdiğiniz kişi bunu basit bir resim sanabilir, çünkü albüm kapağına tıklatıldığında resim büyük olarak açılıyor. Şarkıyı veya çalma listesini dinlemek için “Aç” bağlantısına tıklatmak gerekiyor. Bu yapıldığında Spotify uygulaması açılıyor.

Facebook, Messenger etrafında çalışan bir uygulama ekosistemi oluşturmak için yoğun şekilde çalışıyor ve Spotify da bu konuda Facebook’a destek veren şirketlerin başında geliyor. Nisan ayında düzenlenecek olan geleneksel Facebook geliştirci konferansında bu entegrasyonla ilgili daha fazla haber duyabiliriz.

facebook-messenger-spotify-040316-2

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER