Eğlence

Facebook Messenger sohbetler doğrultusunda Spotify önerileri sunacak

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Messenger Spotify ile olan bağlarını biraz daha kuvvetlendiriyor. Messenger’ın akıllı asistanı M, artık sohbetlerde müzik konusu açıldığında Spotify üzerinden öneriler sunacak.

Öneriler belli kalıpların veya kelimelerin kullanılması durumunda kullanıcıların karşısına çıkacak. Örneğin, “biraz müzik çalalım” veya “müzik dinlemek” gibi kalıplar Messenger sohbetlerinde kullanıldığında M, Spotify üzerinde şarkı bulmayı önerecek. Eğer bir şarkıcının veya grubun ismi sohbette geçerse, M katılımcılara Spotify aracılığıyla söz konusu şarkıcıyı dinlemeyi isteyip istemediklerini soracak. Doğrudan şarkıcı isimiyle yapılan öneriler için “müzik” veya “dinlemek” gibi bağlamsal kelimelerin kullanılmasına gerek olmayacak.

facebook messenger spotifyÖneriye tıklandığında kullanıcıların karşısına Spotify içeriğini gösteren bir web görünümü çıkacak. Eğer öneri “Müzik bul” şeklinde ise web görünümü kullanıcılara Spotify’da son zamanlarda dinledikleri şarkıları ve çalma listelerini gösterecek. Buna ek olarak, sohbet grubu için bir çalma listesi oluşturulması önerilecek. Eğer öneri şarkıcı tabanlıysa, o şarkıcının popüler şarkıları, albümleri ve içinde bulunduğu çalma listeleri gösterilecek.

Facebook Messenger Spotify entegrasyonu mart ayında başlamıştı

İki servis arasındaki entegrasyon, geçtiğimiz mart ayında başlamıştı. İşbirliğinin ilk aşamasında kullanıcılar Messenger’da birbirlerine Spotify üzerinden şarkı ve çalma listesi gönderebilmişti. O dönemde Spotify tarafından yapılan açıklamada, işbirliğinin kapsamının genişleyeceği belirtilmişti. Nisan ayında Spotify’ın Messenger botu kullanıma sunulurken, haziran ayında da Messenger grupları için çalma listesi oluşturmak mümkün hâle gelmişti.

İLGİLİ HABERLER