Teknoloji

Facebook Messenger Snapchat’in seri özelliğini kopyalıyor

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messengerFacebook, Snapchat’i satın almaya çalışmış ancak bu isteğini gerçekleştirememişti. Sosyal paylaşım sitesi bunun üzerine Snapchat’in özelliklerini çatısı altındaki farklı servislerde kopyalama yoluna gitmişti. Şirket bu doğrultuda bir adım daha atıyor. Facebook Messenger Snapchat’in mesajlaşmayı teşvik için sunduğu seri özelliğini kullanıcılarına ulaştırıyor.

Snapchat’in hikaye özelliği hem Facebook, hem Messenger, hem WhatsApp hem de Instagram’a uyarlanmıştı. Snapchat’in popüler yüz filtreleri ve kamera özellikleri de Facebook ve Instagram’a eklenmiş durumda. Ancak bu uyarlamalar her zaman arzu edilen sonucu vermeyebiliyor.

Snapchat seri özelliğiyle kullanıcılarını birbirleriyle mesajlaşmaya teşvik etmeyi amaçlamıştı. Facebook da seri özelliğiyle aynı teşviği Messenger’da uygulamayı hedefliyor. Bu özellik çerçevesinde sürekli mesajlaşılan kişinin isminin yanında bir emoji gösteriliyor. Söz konusu özellik, hâli hazırda küçük bir kullanıcı grubu tarafından test ediliyor.

Seri özelliği Facebook Messenger sonrasında başka servislere de taşınabilir

Seri özelliği, Snapchat’in geç kullanıcı kitlesi tarafından bir hayli beğenilmişti. Kullanıcıları daha fazla mesaj göndermeye teşvik eden bu özellik, serilerin sonu yaklaştığında da kullanıcıları seriyi sürdürmeleri için uyarıyor. Facebook Messenger sonrasında WhatsApp ve Instagram gibi Facebook servislerinde de bu özelliği görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER