Teknoloji

Facebook Messenger şimdi bağımsız web uygulamasıyla daha fazla yerde

Görsel - SlashGear
Görsel – SlashGear

Akıllı telefon ve tabletler üzerinden arkadaşlarla ve aile bireyleriyle sohbet etmeye olanak sağlayan Facebook Messenger şimdi aynı deneyimi web üzerinden yaşatacak.

Bu yılın F8 geliştirici konferansında Messenger’ı bir uygulamanın ötesinde platforma dönüştüreceğini açıklamış olan Facebook’un Messenger’ın web sürümünü yayınlaması çok da şaşırtıcı olmadı. Messenger.com sitesine giden kullanıcılar Facebook Messenger’ın bağımsız şekilde çalışan web versiyonuna erişebilecekler. Web sitesi Messenger’ın mobil versiyonununa ait olan deneyimi web ortamına başarılı bir şekilde taşıyor.

Messenger servisi Facebook’un web sitesi içinden de kullanılmaya devam ediliyor. Ancak zaman içinde Facebook’un burayı kapatmasını ve bütün mesajlaşma aktivitelerini Messenger.com sitesi üzerine aktarmasını bekleyebiliriz.

Tabii ki, Messenger’ın web versiyonunu kullanmak için bir Facebook hesabına ihtiyacınız var. Haberi hazırlarken Messenger.com sitesine girdiğimizde Messenger’ın web versiyonuyla değil, Messenger’ın tanıtımının yer aldığı; iOS, Android ve Windows Phone uygulamalarının bağlantılarının bulunduğu tanıtım sayfasıyla karşılaşıyoruz. Tahmin ediyoruz ki, Messenger web uygulaması şu an için sadece dünyanın belirli bölgelerinde çalışıyor. Daha sonra tekrar kontrol etmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER