Teknoloji

Facebook Messenger sevgililer arası iletişimi kuvvetlendirmeyi amaçlıyor

facebook messengerFacebook, Sevgililer Günü ile birlikte mesajlaşma servisi Messenger’ın sevgililer arasındaki iletişimi kuvvetlendirmeye yardımcı olabilecek bazı yenilikleri duyurdu ve kimi özelliklerini bir kez daha hatırlattı. Facebook Messenger içinde sunulan özellikler, sosyal paylaşım sitesinin kullanıcılarının yaşamlarının her anını izlediğini göstermeleri açısından da önem taşıyor.

Sevgililik durumunun Facebook üzerinden onaylanmasının ardından Messenger açıldığında sevgililer için bir sohbet ekranı oluşturuluyor. Sohbet ekranı açıldığında ekranın üzerine gökten kalpler yağmaya başlıyor. Ardından kullanıcılara sohbet için özel bir emoji, takma isim ve renk teması oluşturma imkanı sunuluyor. Varsayılan emoji de gözü kalp şeklindeki yüz oluyor.

Söz konusu özellikler arasında ise bir tanesi yararlılık bakımından diğerlerinin önüne geçiyor. İlişkisini Facebook’a bildiren kullanıcıların sevgilileriyle olan sohbetleri, Messenger’ın Aktif sekmesinin en üstüne sabitleniyor. En sık konuşulan kişiyle olan sohbet penceresine rahatlıkla erişebilmenin bir kolaylık olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Facebook Messenger için “sadeleştirme” planlanıyor

Facebook Messenger kullanıcılarının sevgilileriyle iletişimini güçlendireceği belirtilen özelliklerin bazıları, bir süredir serviste mevcuttu. Ancak platformun içine gömülen bu özellikler, servisin kalabalık ve dağınık yapısı nedeniyle gözden kaybolmuştu. Sevgililer Günü itibarıyla bu özellikleri yeniden hatırlatan Facebook, Messenger’ı “sadeleştirmeyi” planladığını daha önce açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER