Teknoloji

Facebook Messenger reklamları tüm dünyada test edilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messenger reklamlariFacebook Messenger üzerinde reklam görme fikri, servisin pek çok kullanıcısını rahatsız ediyor. Ancak bu rahatsızlık Facebook’u durduracak gibi görünmüyor. Sosyal paylaşım sitesi, Facebook Messenger reklamları için sürdürülen testlerin önümüzdeki haftalarda dünya geneline yayılacağını açıkladı.

Söz konusu reklamlar, Facebook Messenger’ın ana ekranında gösteriliyor. Reklamları dünya geneline kademeli olarak ulaştırmayı planlayan Facebook, 2017’nin sonu itibarıyla Messenger reklamlarının geniş bir kitle tarafından görülmesi için çalışıyor. Bu hedef, Facebook’un testlerin kapsamını genişletme konusunda neden bu denli istekli olduğunu da gözler önüne seriyor.

VentureBeat sitesine konuşan Messenger’ın ürün sorumlusu Stan Chudnovsky, reklam gösteriminin basit bir gelir konusu olduğunu savundu. Şu anda temel gelir kaynaklarının reklamlar olduğunu söyleyen Chudnovsky; başka iş modellerinin de değerlendirildiğini, ancak bunların da reklamlara bağlı olduğunu belirtti. Kısacası Facebook, kendisine milyar dolarlar kazandıran reklamları daha çok mecrada sunma konusunda çekingen davranmıyor.

Facebook Messenger reklamları için iki farklı model kullanacak

Facebook sohbet servisi üzerinde reklam gösteriminde iki farklı yaklaşım izleyecek. Bazı reklamlar kullanıcıları ilgili bir web sitesine yönlendirecek. Bazı reklamlara tıklandığında ise sohbet ekranı açılacak. Böylelikle kullanıcılar reklam verenler ile doğrudan etkileşim içine girebilecek. Facebook Messenger kullanıcılarının bu reklam gösterim yöntemlerine nasıl karşılık vereceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER