Teknoloji

Facebook Messenger ödeme ve gizli sohbet özellikleri sunabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messenger

Facebook’un popüler iletişim platformu Messenger, yakında kullanıcılarını memnun edecek yeni özellikler kazanabilir. Söz konusu özellikler arasında yeni sohbet seçenekleri ve ürün ve servisler için uygulama içinden ödeme yapılabilmesi ön plana çıkıyor.

The Information’da yer alan habere göre, Facebook Messenger iPhone uygulamasının kodundaki yorumlar, Facebook’un iletişim platformunun bir tür perakende alışveriş merkezine dönüşebileceğini gösteriyor. Platformun kullanıcı sayısının 700 milyonu geçtiği göz önüne alınınca bu hamle kulağa biraz daha mantıklı geliyor.

Facebook, bugüne kadar ödeme pazarına giriş konusunda pek istekli gözükmemişti. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’un bir “ödeme merkezi” olması konusunda bir isteklerinin olmadığını çeşitli fırsatlarda dile getirmişti.

Zuckerberg, geçtiğimiz ocak ayında yaptığı açıklamada ödemeler konusunda uygulamaları gereken temel stratejinin süreci mümkün olduğunca basit bir hâle getirmek olduğunu belirtmiş ve bunun Messenger tarzı uygulamalarda sunulacak ödeme çözümleri için önemli olduğunu belirtmişti. Facebook, daha önce başka markalar için “Satın Al” butonu barındıran paylaşımlar oluşturma imkanı sunmuştu. Şirketin şimdi bu çalışmaları bir adım öteye taşıyarak daha kapsamlı ödeme araçlarını test etmesi sürecin doğal bir sonucu olarak niteleniyor. Facebook’un ödeme imkanları konusunda işbirliklerine açık olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Facebook Messenger iPhone uygulamasının kodundaki yorumlar, başka özellikler konusunda da ipucu veriyor. “Gizli sohbet” de söz konusu özellikler arasında bulunuyor. Gizli sohbetten kastın şifrelenmiş bir konuşma mı yoksa konuşma sayfasının Messenger içinde gizlenebilmesi mi olduğu ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER