Teknoloji

Facebook Messenger Lite Android uygulaması yayınlandı

facebook messenger liteFacebook Messenger Lite uygulaması, Android’de kullanıcılarla buluşmaya başladı. Sosyal paylaşım sitesi, yeni uygulamasıyla iletişimin halen bir lüks olarak değerlendirildiği gelişmekte olan pazarlara ulaşmayı amaçlıyor.

Messenger Lite’ın öncelikli amacı bazı ülkelerde halen çok pahalı olan mobil veri tüketimini aşağıya çekmek olacak. Uygulama ilk etapta Kenya, Malezya, Sri Lanka, Tunus ve Venezüela’da Android cihaz sahiplerinin kullanımına sunuldu. Ancak şirket çıkış aşamasının ardından Messenger Lite’ın daha fazla ülkede kullanıcılarla buluşacağı bilgisini verdi.

Facebook’un Messenger için daha sade bir versiyon geliştirmesinin bir diğer nedeni de, gelişmekte olan ülkelerde yoğun biçimde kullanılan eski Android telefonların dahili depolama alanı, bellek ve işlemci gücü konusunda mevcut standartların gerisinde kalması. Söz konusu telefonlar genellikle düşük bant genişlikli bağlantılarda çalışıyor. Bu da Messenger Lite’ı gelişmekte olan ülkeler için uygun bir tercih haline getiriyor.

Facebook Messenger Lite’ın çıkışı için seçilen ilk beş ülkedeki Messenger kullanıcısı sayılarının yüksek olduğu ve ilgili kararın da bu doğrultuda alındığı belirtildi. Şirket Messenger Lite’ın diğer gelişmekte olan ülkelerde çıkışının daha fazla gecikmeyeceği konusunda söz vermeyi de ihmal etmedi.

Facebook daha önce de ana uygulamasının “Lite” versiyonunu Android kullanıcılarının karşısına çıkarmıştı. Söz konusu versiyon, Facebook Android uygulamasının tam teşekküllü sürümünü çalıştıracak bir cihaza sahip olmayanlar için çözüm niteliği taşıyor.

Facebook Messenger Lite için iOS versiyonu geliştirilmesi beklenmiyor

Facebook’un yeni uygulamasının iOS versiyonunun geliştirilip geliştirilmeyeceği bilinmese de, bu durum pek ihtimal dahilinde gözükmüyor. Android’in gelişmekte olan pazarlardaki üstünlüğü ve iOS cihazların standart Messenger versiyonlarını rahat çalıştırması, bu uygulamaya olan ihtiyacı azaltıyor.

İLGİLİ HABERLER