Manşetler

Facebook Messenger kullanıcı sayısı 1 milyara ulaştı

facebook messenger

facebook messenger kullanici sayisiFacebook, popüler mesajlaşma servisi Facebook Messenger’ın aylık kullanıcı sayısının 1 milyara ulaştığını açıkladı. Facebook’un bir diğer mesajlaşma servisi WhatsApp da bu kilometre taşına geçtiğimiz şubat ayında ulaşmıştı. Şirketin F8’de Messenger için duyurduğu bot platformu ise hali hazırda 18 binden fazla bot barındırıyor. Bundan yaklaşık üç hafta önce söz konusu rakam 11 bin seviyesindeydi.

Facebook’tan Messenger’dan sorumlu şef David Marcus imzasıyla yapılan açıklamada, 1 milyar kullanıcıya giden yolculukta modern zamanda iletişim için en iyi imkanların yaratılması için çalışıldığına dikkat çekildi. İnsanları diğer kişilere ve önemli işlere ulaştırmak için odaklı biçimde çalışmayı sürdüreceklerini söyleyen Marcus, tüm Messenger kullanıcılarına teşekkür etti. Facebook yöneticisi, hedeflerinin şimdi “diğer milyarı” birbirine bağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Facebook Messenger kullanıcı sayısı 2016’da uçuşa geçti

Facebook Messenger kullanıcı sayısı 2016’da oldukça hızlı biçimde yükseldi. Platform neredeyse her üç ayda bir 100 milyon yeni kullanıcı kazandı. Ocak ayında 800 milyon olan kullanıcı sayısı, nisanda 900 milyona yükseldi.

Facebook, Messenger’a ilişkin başka ilginç istatistikler de paylaştı. Messenger iOS uygulamasının, ana Facebook uygulamasının ardından tüm zamanların en popüler ikinci iOS uygulaması olduğu açıklandı. Android’de 1 milyar indirme rakamını aşan Facebook Messenger ile her ay 1 milyar mesaj gönderildiği belirtildi.

Kullanıcıların her gün birbirlerine gönderdikleri GIF animasyonlarının sayısının 22 milyonu aştığı açıklanırken, Messenger üzerinden her ay iletilen fotoğraf sayısının 17 milyarı bulduğu belirtildi. Facebook Messenger’ın Facebook içindeki kıymetli taşlardan biri haline geldiğini ve şirketin yeni özelliklerle platformu parlatmaya devam edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER