Teknoloji

Facebook Messenger Kids için koyu mod desteği

facebook messenger kids

Facebook Messenger’ın çocuklara özel versiyonu Messenger Kids için hazırlanan son güncelleme, uygulamaya koyu mod desteğini getiriyor. Sesli mesajlar için yeni ses efektleri de güncelleme paketinin parçaları arasında bulunuyor.

Messenger’ın ana uygulamasına koyu mod desteği 2019’da gelmişti. Artık 6-12 yaş arasındaki çocuklar için hazırlanan Messenger Kids’te de bu destekten faydalanmak mümkün olacak. İlk olarak iOS’te sunulacak bu destek, daha sonrasında Android kullanıcılarının da erişimine açılacak.

Bir diğer yenilik olan ses efektleri de önümüzdeki haftalar itibarıyla kullanıcılarla buluşulacak. Tıpkı koyu mod gibi, yeni ses efektleri de ilk olarak iOS’e gelecek. Çocuklara sunulan ses efektleri arasında robot, hayalet, goril, fare gibi seçenekler bulunuyor. Efektler mesajın kaydedilmesinden sonra uygulanabilecek ve mesajı göndermeden önce dinlenip düzenlenebilecek.

Messenger Kids’in oyun özelliğinde de bazı değişikliklere gidildi. Artık çocuklar sohbet ekranındaki turuncu oyun kumandası ikonuna dokunarak iki kişinin oynayabildiği yerleşik oyunlardan birini başlatabilecek. Oyunlara daha önce Keşfet sekmesi üzerinden erişilebiliyordu. Bu değişiklikte de ilk durak iOS olacak.

Facebook Messenger Kids uygulaması ilk günden bu yana “düşük profil” olarak tanımlanabilecek bir yapıda işliyor. Uygulama bazı tartışmalara konu olsa da, Instagram kadar yoğun eleştirilerle karşılaşmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER