Teknoloji

Facebook Messenger Kids uygulaması Android’de yerini aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messenger kidsFacebook Messenger Kids uygulaması, geçtiğimiz aralık ayında iOS’te kullanıcılarla buluşmuştu. Uygulamanın Android versiyonu da sonunda yayınlandı. Hâli hazırda sadece ABD’de kullanılabilen uygulama, 6-12 yaş arasındaki çocukların aileleri ve arkadaşlarıyla güvenli biçimde iletişim kurabilmesini vadediyor.

Uygulama, ebeveynlere çocuklarının kimlerle iletişim kurabileceklerini sıkı biçimde kontrol etme imkanını sunuyor. Messenger Kids’te görüntülü sohbet, çıkartmalar ve çizim araçları gibi özellikler de bulunuyor. Ocak ayında Amazon’un Fire tabletleriyle uyumlu hâle gelen uygulama, sonunda Google Play Store’da yerini aldı.

Onaylanmış kişi listesi, ebeveynler tarafından Facebook uygulaması üzerinden kontrol edilebiliyor. Çocuklar da Messenger Kids’te sadece onaylanmış kişilerle iletişim kurabiliyor. Facebook, uygulamasının çocuklar için diğer mesajlaşma platformlarına kıyasla daha güvenli olduğunun altını çiziyor.

Facebook Messenger Kids bazı tepkileri de beraberinde getirdi

Facebook Messenger Kids çocukların güvenliği için hazırlansa da, bazı tepkileri de beraberinde getirmişti. Kimi çocuk gelişimi uzmanları, Facebook’tan uygulamayı kapatmasını istemişti. Sosyal paylaşım sitesi güvenli iletişim mesajını öne çıkarsa da, bir yandan da çocukları 13 yaşına geldiklerinde gerçek bir sosyal medya kullanıcısı olmaları için yönlendiriyor. Dolayısıyla Messenger Kids de Facebook’un kullanıcı sayısını artırmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER