Teknoloji

Facebook kalabalık Messenger gruplarını yönetmeyi kolaylaştırıyor

facebook messengerFacebook Messenger, içinden çıktığı Facebook’tan bağımsız bir sosyal platform olmaya doğru giden yolculuğuna devam ediyor. Yeni grup sohbeti özellikleri de bu yolun önemli kilometre taşlarından olacak gibi görünüyor. Tıpkı standart Facebook grupları gibi, sohbet gruplarında da kullanıcılara yönetici ayrıcalıkları tanınabilecek. Grup yöneticileri, başka üyeleri de yönetici yapabilecek veya gruptan çıkarabilecek.

Bunun özellikle katılımcı sayısının fazla olduğu ve bu katılımcıların bir kısmının doğrudan bağlantılı olmadığı gruplarda işe yarayacağı söylenebilir. Gruplara yönetici atamayı mümkün kılan Facebook, maksimum üye sayısını da 250’ye çıkardı. Kısacası Facebook üzerinde artık büyük etkinlikler için de rahatlıkla sohbet grupları oluşturulabilecek.

Güncelleme grup sohbetlerine yeni kişiler eklemeyi de kolaylaştırıyor. Bunun için “katılım bağlantıları”nı kullanıma sunan Facebook, grup üyelerinin oluşturdukları bağlantıları başkalarıyla paylaşmasını ve bu bağlantıya tıklayanların otomatik olarak gruba katılmasını mümkün kılıyor. Grubun yapısına göre, bağlantıya tıklayan kişinin katılımının grup yöneticisi tarafından onaylanmasının gerekebilecek.

Facebook Messenger bir süredir yeni özelliklerle güncelleniyor. Şirket geçtiğimiz yıl içinde bahsetme özelliğini, farklı tepki seçeneklerini, grup ödemelerini, kişiselleştirilmiş sohbet özelliğini, 50 kişiyle görüntülü biçimde sohbet imkanını kullanıma sunmuştu. Facebook bu özelliklerden bazılarını Messenger Lite uygulamasına ekleyerek daha geniş bir kitlenin erişimine de açmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER