Teknoloji

Facebook Messenger iOS uygulamasına Face ID ve Touch ID desteği

facebook messenger ios

Facebook Messenger iOS uygulaması için hazırlanan en son güncelleme, iPhone sahiplerine mesajları için ekstra bir koruma katmanı ekleme imkanını sunuyor. Uygulama, kullanıcı isteğine bağlı olarak kapatılmasından kısa bir süre sonra otomatik olarak kilitlenebilecek. Bu kilidi açmak için de Face ID ya da Touch ID kullanılabilecek.

Kısacası telefonunuzu kilidini açıp bir arkadaşınıza verseniz bile, o kişi Facebook Messenger’a girip sohbetlerinizi görüntüleyemeyecek.

Facebook söz konusu özelliği App Lock (Uygulama Kilidi) olarak adlandırıyor. Bu özellik, Messenger’da yapılan gizlilik ve güvenlik odaklı değişikliklerden sadece biri. Facebook aynı zamanda uygulamanın ayarlar menüsüne Gizlilik sekmesi ekliyor. App Lock gibi özellikler ve kimlerin engellendiği bu sekme üzerinden kontrol edilebilecek. App Lock’un birkaç ay içinde Facebook Messenger’ın Android uygulamasına da eklenmesi planlanıyor.

Facebook Messenger kullanıcıları yakında başka özelliklerle de tanışacak. Uygulama kullanıcılara yakında kendilerine kimlerin mesaj gönderebileceği konusunda daha fazla kontrol imkanı sunacak. Buna ek olarak, kullanıcılara onaylamadıkları kişiler tarafından gönderilen fotoğraflar önce bulanıklaştırılacak. Böylelikle kullanıcıların kendilerini rahatsız edecek görüntülerle karşılaşma ihtimali aşağıya çekilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER