Teknoloji

Facebook Messenger ile para gönderme dönemi başlıyor

facebook-messenger-para-gonderme-190315

Dünyanın en popüler sohbet platformları arasında yer alan Facebook Messenger ile yakında arkadaşlara para transferi yapmak da mümkün olacak. Facebook ipuçlarını geçtiğimiz sonbaharda verdiği Messenger üzerinden para transferi özelliğini önümüzdeki aylarda ABD’de kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar uygulamaya eklenen “$” ikonuna tıklayıp göndermek istedikleri miktarı girerek transfer işlemini gerçekleştirebiliyor. Transfer edilen paranın alıcının hesabında gözükmesinin ise iki gün alabileceği ifade ediliyor.

Para transferi yapabilmek için kullanıcıların Facebook hesaplarına bir banka veya kredi kartı tanımlamaları gerekiyor. Kartın eklenmesinin ardından kullanıcılardan para transferi işlemlerinin güvenliğini sağlamak adına bir PIN kodu oluşturmaları isteniyor. iPhone ve iPad kullanıcıları söz konusu güvenliği Touch ID aracılığıyla da sağlayabiliyor.

Banka bilgilerinin güvenliği konusunda endişe yaşayanlara ise Facebook oyun ve reklamlar için yapılan ödemeleri yönetme konusundaki tecrübelerini hatırlatıyor. Kullanıcının cihazı ve Facebook sunucuları arasındaki iletişim ve uygulamada saklanan verilerin de şifreleneceğini ayrıca belirtmekte fayda var. İlk etapta sadece ABD’de geçerli olacak para gönderme özelliğinden Facebook Messenger’ın iOS ve Android uygulamaları ile web üzerinden faydalanmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER