Teknoloji

Facebook Messenger güncellemesi şirket botlarıyla iletişimi kolaylaştırıyor

facebook messenger guncellemesiFacebook Messenger 2.0 geçtiğimiz nisan ayında yayınlanmıştı. Şirket şimdi de platformun 2.1 güncelemesini kullanıcılarla paylaşmaya başladı. Bu değişikliklerin önemli bir kısmı, daha önce güncellemede olduğu gibi, şirketleri ilgilendiriyor. Facebook Messenger güncellemesi, platformdaki botların işleyişini geliştiriyor.

Messenger bundan böyle Doğal Dil İşleme (NLP) özelliğini barındıracak. Böylelikle kullanıcılar tarafından şirket botlarına gönderilen mesajların 7 ana noktası belirlenebilecek. Mesajlar bu işlemin ardından alıcılara iletilecek. NLP sayesinde Messenger bir mesajdan saat, tarih, konum, telefon numarası, para miktarı ve e-posta adresi gibi bilgileri ayıklayabilecek.

Facebook’un bu yeniliği, kullanıcıların işini de kolaylaştırıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar dertlerini rahatlıkla anlatabilecek ve uzun süren sohbetlere girme zahmetinden kurtulabilecek.

Facebook Messenger güncellemesi müşterilerin işlerini daha hızlı halletmesine yardımcı oluyor

Facebook’un botları henüz pürüzsüz biçimde işlemiyor. Yayınlanan son güncelleme, şirketlere botlar ve gerçek çalışanlar arasında pürüzsüz biçimde geçiş yapma imkanı sağlıyor. Böylelikle insan dokunuşu gerektiren noktalarda aksiyon almak kolaylaşıyor.

Güncellemeyle birlikte şirketlerin Facebook sayfalarına yerleştirebilecekleri iletişim butonlarının sayısı da artıyor. Şirketler Facebook sayfalarına “Mesaj gönder” butonunun yanı sıra “Alışverişe başla”, “Destek”, Şimdi Oyna” veya “Başla” gibi butonlar ekleyebiliyor.

İLGİLİ HABERLER