Teknoloji

Firefox için Messenger ile Facebook arkadaşlarınızla internette gezinirken bağlı kalın

Mozilla’nın internet tarayıcısı için Facebook Messenger yayınlandı. Böylelikle Firefox kullanıcıları bir yandan internette gezinirken bir yandan da bir tarayıcı çubuğu yardımıyla arkadaşlarıyla sohbet etme fırsatına kavuştu. Doğrusunu söylemek gerekirse Firefox üzerinde Facebook Messenger deneyimi sosyal ağın web sitesinden sunulan kullanıcı deneyiminden farklı değil; üstelik yorumlar, fotoğraf etiketleri veya diğer etkinliklere yönelik gerçek zamanlı bildirimler de tarayıcı içidne gösteriliyor.

Facebook Messenger, Mozilla’nın geçen mart ayında kullanıma sunduğu Firefox’un Social API sosyal ağ erişim uygulama arayüzünü kullanan ilk ürün olarak dikkat çekiyor. Firefox için Messenger’ın tanıtımı için hazırlanan videoda Facebook’un ürününü internet tarayıcısı aracılığıyla web’de gezinme deneyiminin kalbine entegre etmek istediği anlaşılıyor.

Facebook’un dışında diğer sosyal ağ şirketlerinin de sitelerini günlük web aktiviteleriyle bağlama konusunda bir hayli istekli davranıyor. Örneğin Bing arama motoru arama sonuçlarını Facebook, Twitter, Foursquare, Quora ve diğer servislerden elde ettiği verilerle tamamlıyor. Google da bundan daha dar kapsamlı olacak şekilde arama sonuçları içinde Google+ üzerinde bulunan ve ilgili olduğunu düşündüğü içerikleri de gösteriyor.

İlgili >> Firefox için Messenger, Facebook, Mozilla

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER