Teknoloji

Facebook Messenger için emojili reaksiyonlar test ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-messenger-reaksiyon-060317-1Facebook geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu reaksiyon butonlarıyla kullanıcılarına paylaşımları beğenmekten fazlasını yapma fırsatını vermişti. O dönemde pek çok kişinin beklentisi “Beğenmedim” butonu olsa da, sosyal paylaşım sitesi böyle bir buton sunmayı tercih etmemişti. Ancak Facebook Messenger için test edilen yeni reaksiyonlar bu isteğe cevap verecek gibi görünüyor.

TechCrunch’ta yer alan habere göre, Facebook mesajlaşma servisi için yeni reaksiyonları test ediyor. Böylelikle kullanıcıların sohbetlerinde mesajlarının yanına reaksiyon belirten emojiler ekleyebileceği ifade ediliyor.

Sızan ekran görüntülerine bakıldığında özelliğin nasıl işleyeceğine dair bir fikir edinmek de mümkün oluyor. Mesajın yanında beliren üç nokta ikonuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına emojilerle sembolize edilen altı farklı reaksiyon butonu çıkıyor. Bu butonlar arasında “Beğenmedim” anlamına gelen aşağıyı gösteren baş parmak da bulunuyor. Reaksiyonların yanında hangi reaksiyonun kaç kere gönderildiğini gösteren bir sayaç da yer alıyor.

facebook messengerFacebook’tan TechCrunch’a gönderilen açıklamada, gerçekleştirilen testler doğrulandı. Messenger’ın daha eğlenceli ve bağlayıcı hâle gelmesi adına sürekli olarak yeni özelliklerin test edildiği belirtilirken, emojili reaksiyonların da insanların düşüncelerini daha iyi ifade edebilmeleri için küçük bir test olduğu dile getirildi.

Facebook Messenger ile reaksiyonların ne kadar işe yarar olduğunu test ediyor

“Beğenmedim” butonu için kullanıcılardan yoğun bir istek gelse de, Facebook bu isteğe direnmişti. Sosyal paylaşım sitesi bunun yerine farklı reaksiyon seçenekleri sunmuştu. Şirket zaman zaman bu butonların arasına geçici seçenekler de eklemişti. Aşağıyı gösteren baş parmak ikonunu bir tür “Hayır” butonu olarak değerlendiren Facebook, Messenger’a yerleştirdiği emojilerle reaksiyonların oylama ya da lojistik gibi konularda ne kadar işe yaradığını da test etmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER