Manşetler

Facebook Messenger Day özelliğini tüm kullanıcılarına açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messenger dayFacebook Snapchat’in Hikayeler özelliğinden ilham almaktan bıkmıyor. Instagram ve WhatsApp’ta aktif hâle gelen hikaye özelliği, Facebook’un ana mobil uygulamasında hâlâ test ediliyor. Ancak şirket ana sitesinden önce Messenger üzerinde hikaye özelliğini sunmaya başladı. Facebook Messenger Day adını verdiği hikaye özelliğini test etmeye geçtiğimiz yılın sonbaharında başlamıştı. Messenger Day, sonunda tüm Facebook Messenger kullanıcılarıyla buluşuyor.

Messenger Day ile kullanıcılar çektikleri fotoğrafları ve videoları süsleyerek 24 saat boyunca görülebilecek şekilde kişi listelerindeki isimlerle paylaşabiliyor. Özellik, Facebook’un kısa bir süre önce Messenger’ın içine yerleştirdiği kameradan yararlanıyor. Bu kamera sayesinde fotoğraflara efekt, yazı ve çıkartma gibi renklendirici unsurlar eklenebiliyor.

Facebook hâli hazırda Instagram ve WhatsApp’ta hikaye özelliği sunuyor. Dolayısıyla akıllara Messenger Day’in farklı olarak ne sunabileceği sorusu geliyor. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, yeni özellikle kullanıcıların neler yaptıklarını Messenger üzerinde gösterebilecekleri ve böylelikle arkadaşlar arasındaki sohbetlerin biraz daha anlam kazanacağı belirtildi. Facebook’un sayıları 1 milyarın üzerine çıkan Messenger kullanıcılarını trendlerden mahrum bırakmamak adına böyle bir hamle gerçekleştirdiği de söylenebilir.

facebook-messenger-day-100317-2Facebook Messenger Day içinde reklamlara yer verebilir

TechCrunch’a konuşan Facebook Başkan Yardımcısı David Marcus, ilerleyen dönemde gelir kaynaklarını artırmak adına Messenger Day paylaşımlarının arasına reklam yerleştirebileceklerini belirtti. Facebook Messenger Day özelliğinin testleri Avustralya ve Polonya’da gerçekleştirilmişti. Dağıtımı başlayan özelliğe Facebook Messenger’ın iOS ve Android uygulamaları üzerinden erişilebilecek.

İLGİLİ HABERLER