Teknoloji

Facebook Messenger’da yeni sohbetler için “Caller ID” benzeri özellik

facebook-messenger-caller-id-220515

Facebook, son dönemde iletişim platformu Messenger’ı geliştirme çalışmalarına hız vermiş durumda. Messenger’ı bir platforma dönüştürmeye çalışan sosyal paylaşım sitesi, bir yandan da iletişim eksenli yenilikleri sunmayı ihmal etmiyor.

Bundan böyle bir kişiyle Facebook Messenger üzerinden ilk kez iletişim kurulduğunda, kullanıcıya o kişiye ait genel bilgilerin bulunduğu bir kimlik kartı gösterilecek. Söz konusu kimlik kartında kişinin fotoğrafı, herkese açık bilgileri ve kullanıcıyla olan yakınlık bilgisi gösterilecek.

Facebook Başkan Yardımcısı David Marcus, söz konusu özelliği “mesajlar için gelişmiş Caller ID” olarak tanımladı. Söz konusu kartlar, mesajı gönderen kişiyle arkadaş olunmasa bile gösterilecek. Facebook bir süre önce Android için yayınladığı “Hello” isimli Caller ID uygulamasında da aynı bilgileri kullanıcılara sunmaya başlamıştı.

Messenger için hazırlanan Caller ID özelliğine hem iOS hem de Android üzerinden erişilebilecek. Ancak şu an için uygulamanın kapsama alanı ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Hindistan ile sınırlı tutulmuş durumda.

İLGİLİ HABERLER