Manşetler

Facebook Messenger bot sayısı 11 bini geçti

facebook messengerFacebook Messenger içinde faaliyet gösterecek botlar için bir platform hazırladığını yaklaşık üç ay önce duyurmuştu. Sosyal paylaşım sitesinden o dönemde yapılan açıklamada, botlar sayesinde markalar ve müşterilerinin daha doğrudan iletişim kurmasının amaçlandığı belirtilmişti. Etkileşimlerin otomatikleştirilmesi de amaçlar arasında sayılırken, bütün bunların bilgilendirmek için ticari bir yaklaşım çerçevesinde uygulanacağı ifade edilmişti. Messenger’ın şefi David Marcus, o günden bu yana oluşturulan botların sayısının 11 bini aştığını belirtti.

Marcus, bu haberi bir blog yazısı aracılığıyla paylaştı. Aynı yazıda Messenger botlarının geliştirilmesi için yine bir Facebook şirketi olan Wit.ai tarafından hazırlanan araçlardan faydalanmak için 23 bin geliştiricinin başvuruda bulunduğu bilgisi de yer alıyor. Wit.ai tarafından hazırlanan araç, kullanıcılar ve şirketler arasında sohbete dayalı etkileşimler oluşturulmasını sağlıyor. Marcus, yazısında “Geliştiriciler, şirketler ve Messenger’ı her gün kullanan insanlarla geleceğin muhteşem Messenger deneyimini oluşturmak için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Facebook Messenger botları, şu an için kullanıcılardan çok yazılımcıları heyecanlandırmış gibi gözüküyor. Botların mevcut kullanım rakamlarına dair bilgiler henüz paylaşılmasa da, kullanıcı deneyimine ilişkin yorumlarda botların şu an için “yavaş” kaldığı belirtiliyor.

Facebook Messenger botları geliştirici sayısı arttıkça yetenek kazanacak

Facebook ise botların hızının geliştirici sayısı arttıkça yükseleceğini belirtiyor. Sosyal paylaşım sitesi, bu amaç doğrultusunda bot platformu için yeni özelliklerin duyurusunu yaptı. Artık botlar ile Messenger profilleri müşteri hesaplarına bağlanabilecek. Buna ek olarak, botlar ses ve video dosyalarına, GIF animasyonlarına yanıt verebilecek. Böylelikle “marka kişiliği”nin ortaya çıkmasının kolaylaştırılması amaçlanıyor. Kullanıcılar artık botları notlandırabilecek. Bu notlar, botların iyileştirilmesi için geliştiricilere aktarılacak.

facebook-messenger-bot-010716Messenger botlarına ilişikin yeni haberler ise messengerblog.com adresi üzerinden geliştiricilere aktarılacak.

İLGİLİ HABERLER