Manşetler

Facebook Messenger ile sohbetlerde anında video paylaşılabilecek

facebook messenger aninda videoGünümüzde video odaklı bir özelliği bulunmayan sosyal medya platformlarının sayısı giderek azalıyor. Artık sosyal medya platformlarının bir video özelliğine sahip olması bir tür kurala dönüşmüş durumda. Son günlerin sıklıkla görülen bir başka olayı ise Snapchat tarafından geliştirilen özelliklerin Facebook’un ürünlerine de entegre edilmesi. Facebook Messenger’a yeni eklenen ve sohbet ekranı üzerinden anında video paylaşmaya izin veren özellik de, Snapchat’in video arama özelliğinden etkilenmişe benziyor.

Facebook Messenger, 2015’in mayıs ayından bu yana FaceTime benzeri bir video sohbet özelliği sunuyor. Ancak şirket platform üzerindeki video kullanımını daha da artırmayı amaçlıyor. Bunun için atılan yeni adım da sohbet ekranı üzerinden video paylaşılabilmesi oldu.

Facebook tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, video sohbetin yeni ve belli olaylara özgü kaldığı belirtildi. Anında video özelliğini, videonun “her yerde hazır ve nazır olma” karakterinin bir parçası olarak niteleyen şirket, bu özellikle videonun sohbetteki etkisini artırmayı hedefliyor.

Facebook Messenger anında video özelliğinin kullanışlılığı konusunda sosyal paylaşım sitesi yöneticileri umutlu gözüküyor. Şirket, bu özelliğin faydalı olabileceği alanlara örnek olarak ayakkabı alışverişini gösteriyor. Anında video özelliğinin Facebook’un dediği kadar kullanışlı olabileceği konusunda kesin konuşmak mümkün değil. Snapchat’in sunduğu bir imkanın farklı bir biçimde Facebook’a taşınması, sosyal paylaşım sitesinin temel motivasyonu olmuşa benziyor.

Facebook Messenger anında video özelliğini kullanmak için uygulamanın en güncel sürümüne sahip olmak gerekiyor

Anında video özelliğinden iOS ve Android kullanıcıları faydalanabiliyor. Ancak bunun için her iki tarafın da Messenger uygulamalarının son sürümüne sahip olması gerekiyor. Ekranın sağ üst köşesindeki kamera ikonuna dokununca anında video paylaşımı başlıyor. Videoyu izleyen taraf, ilk başta karşı tarafın sesini duymuyor.

İLGİLİ HABERLER