Teknoloji

Facebook Messenger Android uygulaması SMS entegrasyonunu tekrar sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-messenger-080116

Facebook, üç yıl önce sonlandırdığı SMS entegrasyonu özelliğini yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. Şirket, Facebook Messenger Android uygulamasını kullananlara kısa mesajlarını da bu uygulama üzerinden görüntüleme ve yanıtlama imkanı sunmuş; ancak beklenen ilgiye ulaşılamaması nedeniyle 2013’ün kasım ayında entegrasyonu sonlandırmıştı.

Şu sıralarda “neredeyse aynı” olarak nitelenebilecek bir seçenek, ABD’deki bazı Android cihaz sahiplerinin karşısına çıkıyor. Söz konusu kullanıcı grubu tarafından alınan ve Android Police sitesinde yayınlanan ekran görüntüleri, Facebook Messenger’ın yeniden SMS entegrasyonu sunmaya başlayabileceğini gösteriyor. Google’ın mesajlaşma uygulaması Hangouts da SMS ve Google sohbetlerini bir arada sunuyor. Dolayısıyla Facebook Messenger’ın Hangouts’a benzer bir yapıya bürünebileceği de söylenebilir.

facebook messenger android

Facebook tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada da, söz konusu testlerin sürdürüldüğü doğrulandı. Sosyal paylaşım sitesi, insanların tüm sohbetlerini kolaylıkla bir araya toplaması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Facebook Messenger Android uygulamasına eklenen bir diğer yenilik ise çoklu hesap desteği oldu.

Facebook, söz konusu özelliği 2012’de sunduğunda kısa mesajları saklamayacağının ve özelliğin Messenger’ın başka versiyonlarında çalışmayacağının sözünü vermişti. Aynı kısıtlamaların yeni dönemde geçerli olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Sosyal paylaşım sitesi, konuya ilişkin olarak bir açıklama yapmış değil.

Facebook, SMS entegrasyonu konusunda ikinci denemesinde başarıya ulaştığı takdirde ABD’de kısa mesaj konusunda önemli rakiplerinden biri olan Apple iMessage’a karşı avantaj elde etmiş olacak. Geçtiğimiz ay açıklanan rakamlara göre, aylık aktif kullanıcı sayısı 800 milyonu aşan Facebook Messenger, en sağlam mobil kullanıcı tabanlarından birini elinde bulunduruyor.

İLGİLİ HABERLER