Teknoloji

Facebook Messenger Android uygulaması Material Design makyajından geçiyor

facebook-messenger-logo-210116

Facebook Messenger Android uygulaması için uzun süredir beklenen güncellemenin dağıtımı başlamış gibi gözüküyor. “Unfasten” rumuzlu Reddit kullanıcısı tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, güncellenmiş uygulamanın yeni tasarımını gözler önüne seriyor.

facebook messenger android

İşlevsellik bakımından fazla yeni bir şey sunmayan güncelleme, Messenger Android uygulamasını görsel açıdan Google’ın “Material Design” adını verdiği tasarım diline yakın bir çizgiye getiriyor. Tasarımda gerçekleştirilen değişiklikler arasında Yüzen Hareket Butonu’nun eklenmesi göze çarpıyor. Söz konusu buton ile yeni bir mesaj oluşturulabiliyor, arama yapılabiliyor, grup oluşturulabiliyor, yeni bir kişi eklenebiliyor veya bir arkadaş aranabiliyor.

facebook messenger android

Facebook’un uzun süredir kullandığı yorucu siyah bildirim çubuğundan vazgeçmiş olması, gerçekleştirilen olumlu değişikliklerden biri olarak aradan sıyrılıyor. Griye dönüşen bildirim çubuğu, uygulamanın arka planıyla daha uyumlu bir görüntü veriyor. Sohbet Başlıkları özelliğinin açılması için daha öncesinde bir kutuyu işaretleyen kullanıcılar, artık bir açma-kapama düğmesini tıklayarak işlemi gerçekleştirebilecek. Söz konusu değişiklik küçük olsa da, görsel açıdan uygulamaya daha modern bir hava kattığı rahatlıkla söylenebilir.

facebook messenger android

Facebook Messenger Android uygulaması için hazırlanan güncelleme henüz resmiyet kazanmış değil. Şirketin güncellemeyi ne zaman Google Play Store’a ekleyeceği henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER