Manşetler

Android için Facebook Messenger ve Facebook uygulamaları güncellendi

Facebook şu sıralar iOS tarafında birçok yenilik yapmış olabilir, ancak bu durum Android’in önemsenmediği anlamına gelmiyor. Zaten şirket de bu mesajı verecek şekilde Android’e özel Facebook Messenger uygulamasına dair güncelleme yayınladı. Yenilenmiş yazılımla birlikte kullanıcıların hoşuna gidecek yeni özellikler sunuldu. Sadece Facebook Messenger ile yetinmeyecek kullanıcılar için normal Facebook uygulamasının da güncellendiğini haber verelim. Anlayacağınız Facebook’u Android cihazları üzerinden takip edenler bugün yeniliklerle tanışacak demektir.

Facebook Messenger güncellemesiyle birlikte kullanıcılar parmağını uygulama içinde herhangi bir noktada sola doğru sürüklediğinde o an erişilebilir olan kontakların listesine ulaşacak. Bu sayede kimlerin çevrimiçi olduğunu görmek mümkün olacak, bu arada dileyen kullanıcılar kontaklarını favori listelerinin en tepesine ekleyebilecek ve bu şekilde onlara daha da hızlı erişebilecek. Bu yenilikler memnun edici olsa da, Messenger uygulamasının esas yeniliği elden geçirilmiş kullanıcı arayüzü sayılır. Bu sayede kullanıcılar sohbet ederken kimin ne söylediğini daha kolay farkedebilecek.

Messenger uygulamasına gelen bir başka yenilik de Facebook arkadaşlarına doğrudan SMS gönderebilmek. Gönderilen tüm SMS’ler ve Facebook mesajları tek bir listede tutuluyor. Bu özellik şu anda sadece belirli Android telefonlarında destekleniyor, ancak Facebook bu cihazların tam listesini açıklamadı, yani hangi cihazın desteklediği tam olarak bilinmiyor.

Facebook uygulamasına baktığımızda güncellemeyle birlikte çok fazla yenilik geldiğini söyleyemeyiz. Ancak kullanıcılar sağ üst köşede yeni bir buton bulacak, bu buton kimlerin sohbet için uygun olduğunu gösterecek. Messenger uygulamasının yeni sohbet arayüzü Facebook uygulamasına da eklenmiş. Artık Facebook uygulaması hangi arkadaşların etkin olduğunu gösterecek, yani o an Facebook’u kimlerin aktif bir şekilde kullandığını görebilecek ve buna göre size anında cevap verebilecek arkadaşlara mesaj gönderebileceksiniz.

Her zaman olduğu gibi iki uygulama da kararlılığı artırıcı çeşitli hata düzeltmeleri içeriyor. Facebook birden fazla fotoğraf seçimi, cihazı yeniden başlatma ve itme bildirimleri gibi özelliklerde yaşanan sorunların çözüldüğüne de ayrıca dikkat çekmiş. Her iki uygulamanın güncel sürümlerini aşağıdaki ilgili bağlantıları takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> Google Play (Facebook), Google Play (Facebook Messenger), Facebook Newsroom

İLGİLİ HABERLER