Teknoloji

Facebook Messenger Android uygulaması çoklu hesap desteği sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messenger android

Facebook Messenger’da reklam gösterimine başlanacağına dair haberler kullanıcılar için biraz can sıkıcı olsa da, sohbet platformuna eklenecek yenilikler bununla sınırlı kalacak gibi gözükmüyor. Facebook Messenger Android uygulaması, artık resmi olarak çoklu hesap desteği sunuyor. Çoklu hesap desteği, bir süre önce Facebook’un sahibi olduğu Instagram’ın iOS ve Android uygulamalarına da eklenmişti.

Android kullanıcıları, Messenger uygulamasının ayarlar bölümünde yer alan “Hesaplar” sekmesi üzerinden diğer hesapların kurulumunu gerçekleştirebilecek. Facebook’tan yapılan açıklamada, söz konusu desteğin tabletler gibi birden fazla kişinin kullandığı cihazlar için geliştirildiği belirtildi. Özelliğin ebeveynlerinin telefonlarını kullanan çocuklar için de fazlasıyla işlevsel olacağı söylenebilir.

Facebook Messenger’a ikinci hesap eklenirken doğal olarak şifre soruluyor. Kullanıcılar kurulumu gerçekleştirirken hesap değişikliklerinde şifre sorulmasını aktif hâle getirebiliyor. Böylelikle farklı gelen kutularının gizliliği tam anlamıyla güvence altına alınmış oluyor. Uygulamanın ikonu üzerinde sadece gelen mesajların sayısı gösteriliyor. Mesajlara ilişkin gönderen ve içerik gibi detaylar ise gizli kalmış oluyor.

Facebook’un testlerine daha önceden başladığı çoklu hesap desteğini iOS kullanıcılarına ne zaman sunacağı şu an için bilinmiyor. iOS cihaz sahiplerinin Facebook Messenger’ı bir süre daha eski usül yöntemlerle kullanması gerekiyor. Facebook’un daha bağımsız ve yaygın bir mecraya dönüştürmeyi amaçladığı Messenger’ın reklam gösterimi gibi özelliklere tam anlamıyla ne zaman kavuşacağı konusunda ise şu an için kesin bir şey söylemek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER