Ulaşım

Facebook Messenger Android Auto’da kullanılabilecek

facebook messenger android autoFacebook Messenger, bundan böyle Google’ın otomobiller için geliştirdiği bilgi ve eğlence uygulaması Android Auto’ya entegre biçimde çalışabilecek. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, Android Auto kullanıcılarının sürüş esnasında Facebook Messenger’dan gelen mesajları dinleyip yanıtlayabileceği belirtildi. Bu yeni entegrasyondan faydalanabilmek için Android işletim sistemli telefonda Facebook Messenger uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Böylelikle otomobilin ekranı veya telefondaki Android Auto uygulaması üzerinden Facebook Messenger imkanlarına erişilebiliyor.

Google, kısa bir süre önce Android Auto’yu bir araç içi bilgi ve eğlence platformu olmaktan çıkarıp bir uygulamaya dönüştürmüştü. Böylelikle tüm Android telefon sahiplerinin otomobillerinin kapasitesinden bağımsız olarak Android Auto’dan faydalanması mümkün hâle gelmişti.

Facebook Messenger Android Auto entegrasyonuyla WhatsApp’ın yanında yerini alıyor

Google Haritalar ve Spotify gibi popüler uygulamalar da Android Auto ile entegre biçimde çalışabiliyor. Facebook’un sahibi olduğu bir diğer mesajlaşma uygulaması WhatsApp da Android Auto ile entegre çalışma özelliğini daha önce hayata geçirmişti. Facebook Messenger da böylelikle WhatsApp’ın yanında yerini almış oldu.

Android Auto entegrasyonu, Facebook Messenger kullanıcılarına sürüş güvenliğinden taviz vermeden gelen mesajları dinleme ve yanıtlama imkanı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER