Teknoloji

Facebook Messenger ile 4K fotoğraflar gönderilebilecek

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messengerFacebook’un çatısı altındaki önemli haberleşme platformlarından biri olan Facebook Messenger, yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Servisi kullananlar bundan böyle birbirlerine daha da yüksek çözünürlüklü fotoğraflar gönderebilecek.

4K çözünürlüklü fotoğraf gönderebilme imkanından ilk olarak belli ülkelerdeki Messenger kullanıcıları yararlanabilecek. ABD, Kanada, Fransa, Avustralya, Birleşik Krallık, Singapur, Hong Kong, Japonya ve Güney Kore, 4K fotoğraf gönderme imkanının kullanıma sunulduğu ilk ülkeler oldu. Facebook’tan yapılan açıklamada, bu özelliğin önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkeye açılacağı belirtildi.

Sosyal paylaşım sitesi, daha önce Messenger’ın sadece 2K fotoğraf yüklemelerini desteklediğini hatırlattı. Ancak yapılan güncellemeyle Messenger üzerinden 4096 x 4096 piksel çözünürlüklü fotoğrafları göndermek de mümkün hâle geldi. Facebook netlik ve keskinlik konusundaki farkları gösteren örnekler paylaşmayı da ihmal etmedi.

Facebook Messenger fotoğraf paylaşımı konusunda daha sık kullanılabilir

Yukarıda gördüğünüz fotoğrafta, soldaki kare Messenger’ın daha önce bir fotoğrafı nasıl ilettiğini gösteriyor. Sağdaki kare ise 4K çözünürlük desteğiyle iletimin nasıl olacağını gözler önüne seriyor. Fotoğraflara yakınlaştırma yapıldığında, 4K desteği ile kenarların daha canlı hâle geldiği ve eğimlerin daha pürüzsüz görüldüğü anlaşılıyor. Facebook Messenger bu değişiklikle birlikte arkadaşlar arasında fotoğraf paylaşımı için daha sık kullanılan bir mecraya dönüşebilir.

İLGİLİ HABERLER