Teknoloji

Facebook Messenger ile 2017’de 17 milyar görüntülü sohbet gerçekleştirildi

facebook messenger2017’nin sonu yaklaşırken, pek çok platform yılın geri kalanına ait istatistiklerini paylaşıyor. Bu platformların arasına Facebook Messenger da katıldı. Paylaşılan rakamlar, servisin çapının ne kadar genişlediği konusunda çarpıcı bilgiler veriyor.

Messenger, 2017’de 17 milyar görüntülü sohbete aracılık ederek etkileyici bir performans sergiledi. Söz konusu rakam, 2016’da Messenger ile gerçekleştirilen görüntülü sohbet sayısını ikiye katladı. Geçtiğimiz yıl itibarıyla platform üzerinde görüntülü grup sohbeti özelliğini de kullanıma sunan Facebook, Messenger’ı Skype karşısında daha güçlü bir alternatife dönüştürmüştü.

Microsoft şimdilik Skype’ın 2017 performansına ait istatistikleri açıklamış değil. Apple ise iOS ve macOS üzerinde entegre biçimde sunduğu görüntülü sohbet platformu FaceTime ile ilgili bu tarz verileri paylaşmıyor. Dolayısıyla Messenger’ın 2017 performansı için bir karşılaştırma verisi mevcut değil. Ancak bu durum, görüntülü sohbet sayısının 1 yıl içinde ikiye katlanması gerçeğini değiştirmiyor.

Facebook’un paylaştığı Messenger istatistikleri sadece görüntülü sohbet sayısıyla sınırlı kalmıyor. Messenger kullanıcıları yıl boyunca birbirlerine 500 milyardan fazla emoji gönderdi. Sohbetlerde gönderilen GIF animasyonlarının sayısı da 18 milyarı buldu. Messenger üzerinde gerçekleştirilen günlük etkileşim sayısı 7 milyarı geçti. Facebook grup sohbetlerindeki ortalama katılımcı sayısının ise 10 olduğunu belirtti.

Facebook Messenger Lite’ın kapsama alanı 2017’de genişlemişti

Facebook Messenger cephesinde 2017’nin en önemli olayı olarak Messenger Lite Android uygulamasının kapsama alanının genişlemesi öne çıkıyor. Söz konusu uygulama, sadece sohbete odaklı eski Messenger’ın yenilenmiş bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Bu uygulama üzerinden görüntülü sohbet gerçekleştirilemiyor.

İLGİLİ HABERLER