Teknoloji

Facebook mesajlaşma servislerini birleştirme konusunda aceleci davranmayacak

facebook ve instagram meta

Facebook‘un bünyesindeki sohbet platformlarını birleştirmeyi planladığına dair haberler bir süre önce ortaya çıkmıştı. Bu birleşmeyle birlikte Facebook Messenger, Instagram ve WhatsApp kullanıcılarının birbirleriyle doğrudan ve uçtan uca şifrelenmiş bir şekilde sohbet etmeleri mümkün hâle gelecek. Bu plana dair endişeler de ortaya çıkmasının ardından duyulmaya başlamıştı. Sosyal medya devinin CEO’su Mark Zuckerberg, söz konusu birleştirilmiş platform üstündeki çalışmaların hâlâ devam ettiğini belirtti.

Zuckerberg, şirketin son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda mesajlaşma platformlarının birleştirileceğine dair haberleri doğruladı. Ancak bu birleşmenin 2019 içinde gerçekleşmeyeceğinin de altını çizdi. Planlara son şeklini vermeden önce çözmeleri gereken çok şey olduğunu söyleyen CEO, bunun uzun vadeye yayılan bir iş olduğunu ve 2020’den önce tamamlanmayacağını dile getirdi.

Zuckerberg, birleştirilmiş bir serviste uçtan uca şifreleme deneyimi sunacak olmaktan dolayı heyecanlı olduğunun da altını çizdi. Facebook CEO’sunun uçtan uca şifreleme konusunda bu kadar heyecanlı olmasının kulağa biraz şaşırtıcı geldiği söylenebilir. Birleştirilmiş platform haberleri çıktığında pek çok kişi, Facebook’un uçtan uca şifrelemeden vazgeçeceğinden ve WhatsApp’ta reklam gösterileceğinden korkmaya başlamıştı. Sosyal ağ, mesajlaşma servislerinde mesaj içeriğine erişemeden hedeflenmiş reklam sunamıyor. Messenger’da bu nedenle uçtan uca şifreleme özelliği bulunmuyor.

WhatsApp kullanıcılarının uçtan uca şifrelemeyi sevdiğini belirten Zuckerberg, diğer servislerinde de bu istikamette ilerlemeleri gerektiğini ifade etti. Facebook CEO’su, yeni platformun SMS deneyimine iMessage tarzı bir katkı sağlayabileceğini ve daha fazla işlevi ve güvenliği bir arada sunabileceğini de sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER