Teknoloji

Facebook Mesajlar sayfasına çift bölmeli görünüm ve klavye kısayolları ekledi

Facebook Mesajlar sayfası için çift bölmeli yeni bir tasarımın lansmanını gerçekleştirdi. Bu sayede kullanıcılar tüm sohbet oturumlarını tek bir pencerede görme fırsatı elde ediyor. Yaptığımız kontrollerde henüz aktif hâle gelmediğini gördüğümüz yeni Mesajlar sayfasında arkadaş listesi ve arama kutucuğu sayfanın solundaki bölmede yer alırken, sohbet oturumları da sayfanın sağında, daha büyük yer kaplayan bir alanda gösterilmiş. Facebook’un bu noktada Mac ve iPad’deki Mesajlar uygulamasından esinlendiğini düşünmemek elde değil.

Yeni görünüm Mesajlar servisinin kullanımını hiç şüphesiz daha da kolaylaştıracaktır. Bildiğiniz gibi Facebook’un Mesajlar uygulaması sadece kullanıcıların birbirleri arasına yazışmalarına olanak sağlamakla kalmıyor, gerçekleştirilen tüm sohbet oturumlarını ve @facebook.com uzantılı e-posta adresine gelen iletileri de çatısı altına topluyor. Şu an kullanmakta olduğumuz ve yakında yerini yenisine bırakacağını düşündüğümüz eski Mesajlar arayüzünde ise tek sütunlu bir görünüm söz konusuydu ve bu sütunda da sadece mesaj ve sohbet kayıtları yer almaktaydı. Bu da kullanımın daha zor olmasına neden oluyordu.

Facebook Mesajlar arayüzünün tasarımını değiştirmekle kalmadı, bazı klavye kısayollarını kullanıma sunarak mesaj yazma, cevaplama, mesajlar arasında gezinme işlevlerini daha kolay hâle getirdi. Yeni Mesajlar arayüzünü kullanmaya başladıktan sonra PC’de Alt + Q, Mac’te ise Ctrl + Q tuş kombinasyonlarını kullanarak tüm klavye kısayollarını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Facebook herhangi bir sohbet penceresi içinde birden fazla fotoğrafı da desteklemeye başladı.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi Facebook’un bu güncellemesiyle henüz tanışmadık. Zaten Facebook da güncellemenin şu an için kısıtlı bir kullanıcı kitlesine sunulduğunu, önümüzdeki haftalarda tüm Facebook kullanıcılarının bu güncellemeyi alacağını açıkladı.

İlgili >> Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER