Teknoloji

Facebook karanlık modunu da getiren yeni masaüstü tasarımını herkese açtı

facebook masaüstü

Facebook masaüstü sitesinin yeni tasarımını tüm kullanıcılarının erişimine açtı. Bu değişiklik öncesinde Facebook’un yeni yüzünü sadece bazı ülkelerde yeni tasarımın testine katılmaya onay veren kullanıcılar görebiliyordu. Şirketten mart ayında yapılan açıklamada, pek çok kişinin kısa süre içinde yeni tasarıma geçiş yapabileceği belirtilmişti.

Facebook tarafından yayınlanan yeni bir blog yazısında ise yeni web tasarımının küresel dağıtımının başladığı açıklandı. Yeni tasarımın daha hızlı ve kullanışlı olduğunu belirten sosyal medya devi, karanlık modunun da gözleri dinlendirmeye yardımcı olacağının altını çizdi.

Karanlık modunun Facebook’un yeni tasarımının en öne çıkan parçası olduğu söylenebilir. Ancak güncelleme genel hatları itibarıyla da oldukça kapsamlı bir yenilik getiriyor. Ana sayfa tasarımında Haber Kaynağı biraz inceltilirken; solunda ve sağında kalan alanlara da ekstra işlev kazandırılıyor. Daha büyük ikonlar ve menü çubukları da uygulama içinde gezinmeyi kolaylaştırıyor.

Facebook’un yeni masaüstü tasarımına hemen geçmek ve karanlık modunu denemek için şu adımları atmak gerekiyor:

  1. Facebook’un üst menüsündeki alt oka tıklatın ve ayarlar menüsünü açın.
  2. “Yeni Facebook’a geçiş yap” yazısına tıklatın.
  3. Aynı alt oka tıklatın ve Karanlık Modu seçeneğinin yanındaki düğmeyi kapalıdan açığa çevirin.

Facebook yeni masaüstü tasarımının duyurusunu geçtiğimiz yıl F8 geliştirici konferansında yapmıştı. Şirket, yeni tasarımda insanların hâlâ kullanmayı sevdiği etkinlikler, gruplar ve mesajlaşma gibi özelliklere odaklanmayı seçmişti. Bu değişim Haber Kaynağı’nın bitişi olarak görülmese de, Facebook’un yönetici kadrolarının bu konseptin eskidiğini kabulü şeklinde değerlendirilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER