Teknoloji

Facebook Marketplace ile temizlikçi ve tesisatçı bulunabilecek

facebook marketplaceFacebook Marketplace bölümünde kullanıcılarına yeni bir imkan daha sunmaya hazırlanıyor. Bundan böyle sosyal ağın kullanıcıları, Marketplace üzerinden ev hizmetleri alabilecek. Yeni özelliklerden ilk olarak ABD’deki kullanıcılar yararlanabilecek.

Facebook’un içinde bir tür pazar yeri işlevi gören Marketplace’te kullanıcılar ilk günden bu yana ürün alım-satımı yapabiliyor. Son zamanlarda ise platform üzerinden araba veya ev kiralamak da mümkün hâle gelmişti. Yeni eklenen ev hizmetleri kategorisi ise tesisatçı, temizlikçi veya tamirci bulmak isteyenlerin de Marketplace’ten yararlanmasının önünü açıyor. Yeni özelliği için Handy, HomeAdvisor ve Porch ile işbirliğine giden Facebook, Marketplace’i Craigslist’e biraz daha yakın hâle getiriyor.

Marketplace’in başkan yardımcısı Deb Liu, son zamanlarda ABD’deki Facebook kullanıcılarının yoğun biçimde ev hizmetleri konusunda tavsiye aradıklarına dikkat çekti. Facebook kullanıcıları Marketplace’te aynı anda birden fazla iş için ilan oluşturabilecek. Kullanıcılar potansiyel çalışanlarıyla da Messenger üzerinden iletişim kurabilecek.

Facebook Marketplace ile ev hizmetleri verenlere ulaşabilmek için öncelikli olarak Marketplace sekmesine gitmek gerekiyor. Talep edilen hizmetin seçilmesinin ardından Facebook sonuçları daraltmak adına kullanıcılara bazı sorular soruyor. Kullanıcılar karşılarına çıkan sonuçları profilleri ve verilen notlar üzerinden değerlendirebiliyor. Özelliğin ABD dışında ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER