Teknoloji

Mark Zuckerberg: Sanal gerçeklik cihazları halen çok tuhaf

mark zuckerberg

mark-zuckerberg-facebook-150115

Söz konusu bilişimin geleceği olduğunda Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in kimi fikirlerinin kulağa epey düz geldiği rahatlıkla söylenebilir. Facebook’un üçüncüsünü düzenlediği soru-cevap etkinliğinde konuşan 30 yaşındaki CEO, mevcut artırılmış ve sanal gerçeklik ürünlerinin ham ürünler olduğunu; ancak bu cihazların 10 yıl içinde internet erişimi için temel araçlara dönüşeceğini ifade etti.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da düzenlenen etkinlikte soruları cevaplayan Zuckerberg, gelecekte herkesin bir teknolojik ürün giyeceğini öngörmenin epey kolay olduğunu belirtti. Bu ürünlerin gözlükler gibi normal gözükeceğini söyleyen Facebook CEO’su, mevcut sanal gerçeklik ürünlerinin ise tuhaf gözüktüğünü dile getirdi. Mark Zuckerberg’in sözleri doğrudan Google Glass ve türevlerine yönelik gibi algılansa da, Facebook CEO’su kendi şirketinin sahibi olduğu Oculus Rift’in de benzer bir süreç içinde olduğunu itiraf etmekten çekinmedi.

Zuckerberg sanal gerçeklik ürünlerinin geçtiği mevcut aşamayı cep telefonlarının ilk dönemlerine benzetti. Zuckerberg sanal gerçekliğin gelişimine katkı sağlamaktan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirmeyi de ihmal etmedi.

Facebook CEO’su etkinlikte sosyal ağın geleceğine dair soruları da yanıtladı. Kullanıcı tabanını genişletmenin en önemli yolunun dünyada internete erişebilen nüfusu artırmaktan geçtiğini söyleyen Zuckerberg, 10 yıl içinde toplam dünya nüfusunun üçte ikisinin internette olmasını öngördüklerini dile getirdi. O gün geldiğinde çok ciddi ilgi görecek şirketlere sahip olduklarını ifade eden CEO, Facebook ile birlikte Instagram, WhatsApp ve Facebook Messenger’ı da önemli varlıklar arasında değerlendirdi.

İLGİLİ HABERLER