EğlenceTeknoloji

Facebook Mario Tennis turnuvasında tenisin yıldızları ve ünlüleri buluşturacak

facebook mario tennis

Facebook oyun yayıncılığı konusundaki iddiasını kısa süre önce dağıtımına başladığı Facebook Gaming uygulamasıyla göstermişti. Sosyal ağ, bu konuya verdiği önemi göstermek için özel bir etkinliğe imza atıyor. Facebook, tenisin yıldızlarını ve diğer alanlarda ün yapmış kişileri sanal Mario Tennis Aces turnuvasında buluşturuyor.

Stay at Home Slam (Evde Kal Turnuvası) adını taşıyan organizasyonda katılımcılar çiftler halinde mücadele edecek. Her bir takıma bir yardım kuruluşuna bağışlamaları için 25 bin dolar verilecek. Turnuvanın şampiyonları ise seçtikleri yardım kuruluşlarına bağışlamak için ekstra olarak 1 milyon dolar daha alacak.

Turnuvadaki takımlar ise oldukça ilginç. Serena Williams ve Gigi Hadid, Naomi Osaka ve Hailey Bieber, Maria Şarapova ve Karlie Kloss, Venus Williams ve DeAndre Hopkins, Ken Nishikori ve Steve Aoki, Madison Keys ve Seal, Taylor Fritz ve Addison Rae ile Kevin Anderson ve Ryan Tannehill büyük ödül için mücadele edecek.

Tenis efsanesi John McEnroe ve YouTube yıldızı iJustine ise turnuvada yorumcu koltuğunda oturacak. Oyuncular Mario, Peach veya diğer karakterlerin altında sanal kortta boy gösterecek. Ancak bu esnada oyuncuların evlerindeki hareketlerinin canlı videoları da görülebilecek.

NBA, Premier League, Formula 1 gibi pek çok spor organizasyonu bu tarz sanal turnuvalar düzenlemişti. Tenis yıldızlarının bu gruba katılımının ise hem biraz daha magazinsel hem de biraz daha gerçekçi olacağı söylenebilir.

Facebook, Mario Tennis turnuvasını yetenek yönetimi şirketi IMG ile birlikte gerçekleştiriyor. Turnuva, önümüzdeki pazar günü Türkiye saatiyle 23:00’da başlayacak. Maçlar, Facebook Gaming ve IMG Tennis Facebook sayfaları üzerinden canlı olarak takip edilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER