Teknoloji

Facebook alışveriş testlerini Local Market ile sürdürüyor

facebook hizmet türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-230415

Kimi zaman hiç kullanıma sunulmayacak özellikleri test etmesiyle tanınan Facebook, şu sıralarda alışveriş odaklı yeni bir özellik üstünde çalışmalar yapıyor. Bazı Facebook iPhone uygulaması kullanıcılarının dahil edildiği bu yeni çalışmada, “Local Market” isimli yeni bir özellik test ediliyor.

Paylaşılan ekran görüntülerinde Local Market’e erişimin Messenger ikonunun yerine yerleştirilen ikon üzerinden gerçekleştiği ve Local Market sekmesinin altında antikadan oyuncağa, bahçeden elektroniğe pek çok kategorinin yer aldığı görülüyor. Bu görüntüler ışığında Local Market’in farklı kategorilerden ürünlere ulaşmayı mümkün kılan mobil bir pazar yeri olarak tasarlandığı fikri oluşuyor.

facebook-local-market-021115

Local Market özelliğinin gösterimi sırasında Facebook kullanıcısının konumuna da önem verildiği, paylaşılan ekran görüntülerindeki “Melbourne Local Market” ibaresi sayesinde anlaşılıyor. Local Market ile tanışan Avustralyalı Facebook kullanıcıları, özelliğin içinde “Satın Al” ve “Sat” butonlarının da bulunduğunu belirtiyor.

Local Market aracılığıyla paylaşım seçenekleri, konum tabanlı bir satış grubu üzerinde paylaşım oluşturanların da karşısına çıkıyor. Facebook bu yolla kullanıcılarına daha çok kişiye ulaşabilecekleri yönünde tavsiyede bulunuyor. Halihazırda hatalarla dolu olduğu belirtilen Facebook Local Market özelliğine Sydney ve Melbourne gibi Avustralya şehirlerinde ve Yeni Zelanda’nın başkenti Auckland’da erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER