Teknoloji

Facebook Live üzerinden arkadaşlarla birlikte canlı yayın yapılabilecek

facebook liveFacebook Live için hazırlanan son yenilik sayesinde kullanıcıların seçtikleri bir arkadaşlarıyla birlikte canlı yapabilmesi mümkün hâle geliyor. YouTube Live üzerinden yapılan Hangouts on Air yayınlarını hatırlatan bu özellik sayesinde Facebook kullanıcıları, aynı ortamda bulunmadıkları bir arkadaşlarıyla canlı yayın gerçekleştirebilecek.

İlk olarak tanınmış kişilere sunulan bu özellik, iOS uygulaması üzerinden tüm kullanıcılara ve sayfalara açıldı.

Yayınlarda hem portre modu hem de yatay ekran modu destekleniyor. Portre modunda ekranın büyük kısmı yayın sahibine ayrılıyor. İkinci yayıncı ise küçük bir çerçeve içinde gösteriliyor. Yatay ekran modunda ise iki yayıncı da eşit alana sahip oluyor. Facebook, iki kişilik canlı yayın özelliğinin Android kullanıcılarına ne zaman sunulacağı konusunda bilgi vermedi.

Facebook Live yayınları üzerinden özel sohbetler başlatılabilecek

Facebook’un canlı yayın aracına getirdiği yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Canlı yayın sahipleri bundan böyle yayını takip eden izleyicileriyle özel sohbet başlatabilecek. Facebook’tan yapılan açıklamada, eklenen yeni özelliklerle canlı yayın aracının daha sosyal ve eğlenceli hâle gelmesinin amaçlandığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER