Teknoloji

Facebook yavaş ağlar için geliştirdiği Android uygulaması Facebook Lite’ın dağıtımına başladı

facebook-lite-050615

Facebook, geçtiğimiz ocak ayında gelişmekte olan pazarlar için hazırladığı yeni Android uygulaması Facebook Lite’ı duyurmuş ve uygulamanın pilot testlerini başlatmıştı. Üst sınıf teknik özelliklere ve büyük pillere sahip olmayan cihazların kullanıcıları için geliştirilen Facebook Lite, önce Asya ülkelerinde yayınlanacak. Uygulama daha sonra Afrika, Latin Amerika ve Avrupa pazarlarına açılacak.

Android için hazırlanan Facebook Lite, kullanıcılara Facebook’unu özünü yaşatacak biçimde tasarlanmış. 1 MB boyutundaki uygulama, hızla ve kolaylıkla yüklenebiliyor. Video ve konum servisleri gibi yoğun veri tüketen özellikler de Facebook Lite tarafından desteklenmiyor. Ancak uygulamanın kullanıcıları hareket halindeyken bildirim alabiliyor ve fotoğraf paylaşıyor. Facebook Lite kötü sinyal alınan konumlarda ve 2G ağlarda çalışabilecek şekilde optimize edilmiş.

Facebook gelişmekte olan ülkelerdeki insanların internete erişebilmesi için yoğun biçimde çalışmaya devam ediyor. Güneş enerjisiyle çalışan insansız hava araçları, Facebook’un bu yöndeki çalışmalarının en deneysel ayağını oluşturuyor. Şirket, söz konusu girişiminde Internet.org isimli organizasyonundan da ciddi anlamda faydalanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER