Teknoloji

Facebook Listeler özelliğiyle yeni bir durum güncellemesi seçeneği sunuyor

facebook listelerFacebook Listeler adını taşıyan yeni bir durum güncellemesi seçeneğini kullanıma sundu. Sosyal paylaşım sitesi, dağıtımına başladığı yeni özelliğiyle kullanıcılarının daha kişisel paylaşımlar yapmalarını amaçlıyor. Facebook bu amaç doğrultusunda daha önce de renkli arka planları, “Biliyor musunuz?” gibi özellikleri duyurmuştu. Şirket, yine aynı motivasyon çerçevesinde hikaye özelliğinin de daha fazla kişi tarafından kullanılması için çalışıyor.

Listeler özelliği, Facebook kullanıcılarına diledikleri her konuda liste hazırlama imkanı veriyor. Bu liste bir seyahat listesi veya günlük yapılacak işler listesi olabiliyor. Listeler renkli arka planlarla ve amaçlarına uygun emojilerle süslenebiliyor.

Hâli hazırda sadece Facebook’un Android uygulaması üzerinden liste oluşturulabiliyor. iOS kullanıcıları bu listeleri görüntüleyebilseler de, kendileri bir liste hazırlayamıyor. Liste oluşturmak için önce durum güncellemesi ekranını açmak, ardından da alttaki seçenekler arasından Listeler’i seçmek gerekiyor.

Facebook Listeler ile kişisel paylaşımı artırmayı amaçlıyor

Facebook Listeler özelliğiyle kullanıcılarının daha fazla kişisel paylaşım yapmayı amaçlıyor. Son zamanlarda yayıncı videoları, reklamlar ve sayfa paylaşımlarıyla dolan Facebook’ta kullanıcılar eskiye kıyasla daha az paylaşım yapıyor. Bu durumu değiştirmek isteyen Facebook, Haber Kaynağı’nda kullanıcı içeriklerini daha öne çıkarmaya karar verdiğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER