Teknoloji

Facebook’un kripto para birimi Libra’yı bekleyen büyük tehlike

facebook libra

Facebook, Libra adını taşıyan kripto para birimini kısa bir süre önce Visa ve Mastercard gibi büyük iş ortaklarının desteğiyle duyurmuştu. Libra’nın duyurulmasından sonra çıkan haberlerin önemli kısmı ise Facebook adına pek iyi görünmüyor.

Libra’nın adı genellikle düzenleyici kurumlardan, bankacılardan ve politikacılardan gelen eleştirilerle gündemde yer buluyor. Facebook’un yola birlikte çıktığı iş ortakları ise şu ana kadar sessizliklerini koruyor.

Facebook Libra için iş ortaklarından açık destek bekliyor

The Wall Street Journal’da yayınlanan bir haber, bu sessizliğin nedeni konusunda daha somut bir fikir sahibi olmayı sağlıyor. Habere göre; Facebook’un taleplerine rağmen, iş ortakları Libra’yı açık şekilde desteklemeye yanaşmıyor.

İsimsiz kaynakların verdiği bilgiye göre, hem Visa hem de Mastercard, Libra’ya olan desteklerini tekrar değerlendiriyor. Bu konuda Libra Association’ın perşembe günü ABD’nin başkenti Vaşington’da yapacağı temasların sonucu etkili olacak gibi görünüyor. Bu temaslardan alınacak sonuca göre, Visa ve Mastercard’ın Libra ile ilgili bir karara varması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER