Teknoloji

Facebook lazer tabanlı internet erişimi sunacak

facebook lazer tabanli internetFacebook lazer tabanlı internet erişimi sunma planlarını daha detaylı biçimde anlatıyor. Şirketin Connectivity Lab birimi, uzak noktalara 2 Gbps hızında internet bağlantısı götürürken kullanacağı lazer ışın teknolojisini bir araştırma makalesiyle açıkladı.

Floresan optik fiberler, geleneksel optiklere dayanmak yerine ışığı topluyor. Fiberler çektikleriyle aynı rengi çıkartmadıkları için bunlardan daha parlak bir renk elde etmek mümkün oluyor. Bütün bu süreç 2 nanosaniyenin altında bir süre içinde gerçekleşiyor. Çok akışlı şifreleme ve normalde Wi-Fi ile şifreli ağlar için eklenen büyük bant genişliği de kombinasyona ekleniyor.

Facebook lazer tabanlı internet erişimi için fizibilite çalışmaları yapıyor

Facebook, söz konusu teknoloji üzerine inşa edilen lazer internet donanımının sevkiyatını yapıp yapmama konusunda fizibilite çalışmaları yapıyor. Ancak bunun akıllara gelenden daha gerçekçi olması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Sosyal ağ, başka organizasyonların daha uygun ve daha optimize materyalleri kullanarak internet hızını 10 Gbps’ye kadar çıkarmasını istiyor. Facebook’un bulguları çok önemli olsa da, henüz yolun başında olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER