Teknoloji

Facebook TikTok’a rakip olması amacıyla çıkarttığı uygulamayı kapatıyor

Facebook'un TikTok'a rakip uygulaması Lasso sessiz sedasız çıktı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Pinterest esintili Hobbi uygulamasını kapatacağını kısa süre önce duyurmuştu. Sosyal medya devinin fişini çektiği tek uygulama Hobbi olmayacak. Facebook, TikTok’a rakip olarak lanse edilen Lasso uygulamasının da 10 Temmuz itibarıyla kapatılacağını açıkladı.

Facebook, Lasso’nun kapanacağını uygulamanın kullanıcılarına gönderdiği bir bildirimle duyurdu. Söz konusu bildirim açıldığında kullanıcılara şimdiye kadar Lasso’ya yükledikleri videoları nasıl kaydedecekleri anlatılıyor.

Lasso’nun ömrünün Hobbi kadar kısa olmadığını belirtmekte fayda var. Uygulama, 2018’in kasım ayında App Store ve Google Play’de kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Lasso, kullanıcılara eğlenceli efektlerle kısa videolar oluşturma ve paylaşma imkanı vadetmişti.

Türkiye’de hiç bir zaman dağıtıma çıkmayan Lasso’nun App Store’daki tanım bölümünde şu ifadeler yer alıyor: “Trend olan bir video bulduğunuzda uygulama içindeki kamerayı kullanarak bu videoya kendi yorumunuzu getirebileceksiniz. Dilediğiniz takdirde videolarınızı Facebook’taki hikayenize de ekleyebilirsiniz.”

Facebook entegrasyonu Lasso için kullanıcıları cezbetme konusunda yeterli olmamıştı. Hatta Facebook’un varlığı bazı çevreler için uygulamadan uzak durmanın ana nedeni olmuştu. TikTok’un popülaritesine asla ulaşamayan Lasso’nun kapatılma kararının sürpriz olmadığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER