Teknoloji

Facebook kullanıcılarının revize edilmiş veri kullanım politikasını oylamaları için son gün 10 Aralık

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, veri kullanım politikası ile hak ve sorumluluklar bildirgesinde önemli değişiklikler öngören taslağı kullanıcılar ile paylaştıktan sonra, geri bildirimler için beklemeye başlamıştı. Yorum süreci sona ererken, oylama yapabilmek için gerekli olan 7 bin yorum sayısının aşılması ile beraber bir sonraki adım için kapılar açılmıştı. Facebook tarafından yapılan açıklamada geri bildirimler doğrultusunda değişiklik teklifinde bazı revizyonlar yapıldığı ve oylama sürecinin başladığı duyuruldu. 10 Aralık 2012’de Türkiye saati ile 22:00’de sona erecek olan oylamanın bağlayıcı olması için Facebook’un aktif kullanıcı tabanının yüzde 30’undan fazlasının oy kullanması gerekiyor.

Facebook kullanıcılarının bu tarz oylamalara katılım oranının düşüklüğü göz önüne alındığında yüzde 30’luk oran aşılması gereken önemli bir engel olarak gözüküyor. Oylama ile ilgili bir diğer ironik nokta ise, Facebook tarafından önerilen değişikliklerin kabul edilmesi durumunda sosyal ağın bu tarz değişiklikler konusunda kullanıcılardan yorum isteme ve oylamaya gitme döneminin son bulacak olması. Belli bir sayıda oya ulaşmaya çalışmanın niceliği niteliğin önüne taşıdığını düşünen site yetkilileri, bunun yerine potansiyel değişiklikleri kullanıcılar ile daha doğrudan tartışacak bir sistem üzerine odaklanmayı planlıyorlar. Şirket, doğrudan iletişimi için webcast ve Facebook’un gizlilik şefi Erin Egan ile soru-cevap seansları düzenlemeyi tasarlıyor.

Veri kullanım politikası ile ilgili en tartışmalı konulardan birisi de Facebook’taki kullanıcı verilerinin daha iyi hizmet sunma amacı ile Instagram gibi Facebook’un sahip olduğu diğer servislerde de kullanılması. Gelen tepkilere rağmen Facebook bu yöndeki değişim isteğinden vazgeçmezken, değişikliğin mevcut yasalar çerçevesinde olduğunun daha açık bir dille ifade edildiği ve de sosyal ağın gerektiği zaman kullanıcıların onayını isteyeceği belirtildi. İlgili kısmındaki 2 numaralı bağlantı aracılığı ile oylamaya katılabilirsiniz. Bu akşam saat 19:30’da düzenlenecek canlı webcastte de değişikliğe ilişkin Facebook cephesinin açıklamalarını dinlemek mümkün.

İlgili >> Faceb00k (1), Facebook (2)

İLGİLİ HABERLER