Teknoloji

Facebook kullanıcılarının dörtte biri güvenlik kaygıları gerekçesiyle profillerinde yanlış bilgi veriyor

Facebook’un güvenlik ve gizlilik politikalarında yaptığı değişikliklerden sonra kullancı bilgilerine kimin erişip erişmediği tamamen bir muammaya dönüştü. Consumer Reports tarafından yapılan araştırma ise pek çok kullanıcının bu durumdan etkilenmediğini ortaya koydu. Kullanıcıların bu durumu pek ciddiye almamasının sebebi olarak ise Facebook’ta paylaşılan bilgilerin yeterince kesin olmaması gösterildi. Araştırmaya göre, her dört Facebook kullanıcısından biri güvenlik gerekçesiyle temel bilgilerini profiline yanlış giriyor.

Güvenlik konusuna yanlış bilgi verecek kadar kafayı takmış kullanıcıların tam tersine bu konuyu hiç umursamayan bir kitle de Facebook’ta oldukça geniş yer sahibi durumda. Araştırmaya göre, kullanıcıların %28’i yaptıkları güncellemeleri tüm Facebook kullanıcıları ile paylaşıyor. %13’lük bir kısım ise güvenlik ayarlarını hiç değiştirmemiş durumda.

Güvenlik konusundaki sıkıntıların temel kaynağı ise sosyal ağların ve kullanıcılarının çıkarlarının çatışması. Facebook kullanıcıları bilgilerini ve güncellemelerini küçük bir grupla paylaşmaktan yana iken, Facebook için bir kullanıcının paylaşımda bulunduğu kişi sayısı ne kadar çok ise o kadar iyi durumda. Şirket bu sayede reklam satarken elini güçlendirmiş oluyor. Facebook’u sık kullananlar için güvenlik ve gizlilik ayarlarını düzenli olarak kullanmanın bir zorunluluk teşkil ettiğini söylemek pek de yanlış olmaz.

İlgili – Wtop

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER